Арестуваха убийците на хазартния бос Йордан Динов

  • 07 юни 2012 12:06

  • 8205
  • 5
Арестуваха убийците на хазартния бос Йордан Динов
©

Физическите убийци на хазартния бос Йордан Динов са арестувани, съобщи градският прокурор Николай Кокинов. Двама са задържани в столичния квартал "Дианабад".

Като обвиняеми за убийството са привлечени 37-годишният Николай С., криминално проявен и осъждан за кражби и Кирил К., криминално проявен за причиняване на средна телесна повреда, притежание на наркотици, отнемане на автомобил. Те са задържани за 72 часа. Изясняват се мотивите за убийството. Към момента не е намерена връзка между двамата и жертвата. Полицията работи и по варианта за поръчител.  Установен е маршрутът, по който се е движила жертвата с помощта на мобилните му телефони. Така са намерени камери, от чиито записи е видно, че лек автомобил доста плътно следи автомобила на жертвата. Този автомобил е засечен и на мястото на убийството, като докарва до там помагача и извършителя на убийството. При оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че за последно той е бил притежание на 42-годишния Кирил К. от София. От лицата в неговото приятелско обкръжение е установено лице, отговарящо като описание на извършителя на убийството на Динов. Задържаните не работят. При задържането си, Николай С. се е подготвял да извърши кражба. Вчера са предприети действия по задържането на двете лица – в "Дианабад" и "Манастирски ливади". При последвалите обиски са намерени различни веществени доказателства, включително голям брой от частите на колата, която е била разфасована.

40-годишният бизнесмен от Благоевград бе прострелян в главата в центъра на София на 4 април. Собственикът на букмейкърски бюра почина на път към болницата. Показният разстрел стана на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий".

Той бе покосен от шест куршума. Разстреляният е син на известния гинеколог от Благоевград д-р Петър Динов. У него беше намерена голяма сума пари - около 5000 евро и 32 000 лева. Първоначално се появиха информации, че той е имал среща с бившия кмет на Благоевград  Костадин Паскалев, чийто офис е на метри от мястото на разстрела.

Последвайте канала на

Novini.bg
8205 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Киро

2012.06.08 | 13:09

5
арестували са ги те .. бутнали са им по 20 бона да поемат вината и тва е .. през тва време крадат от държавния резерв и подписват ''договори'' с които са увеличили външния дълг с близо 2 милярда..(не случайно се обсъждаше мярката да се харчи от сребърния фонд,защото за тия 3 години са откраднали близо 6 милярда- по 2 на година.. не случайно бате ви Бойко е милиярдер(всичко това го рецитирам от Щоуто На Слави, където гостува бившия министър на финансите Пламен Орешарски и човека ясно и точно си каза всичко.. а ще дойде момента дето ще зема една пушка и ще ги избия до един тея боклуци.. да ги вида тогава как ще ме ''арестуват''!!
Б.Б

2012.06.08 | 12:35

4
Киреееееее. Леко с пушките. Ако днес пропуснеш да си вземеш дрогата, ще разбереш , че пушката ти е детска и като стреля изхвърчат тапички. Хайде със здраве и умната.
Примитивения

2012.06.08 | 12:34

3
Какъв е тоя градски прокурор, какви пет лева?

2012.06.08 | 12:34

2
Хазарта е занимание за примитиви. А примитивите освен да се избиват друго не умеят.
belov

2012.06.08 | 01:06

1
NE GO E RASTRELQL ZA6TOTO ''BIZNESMENA'' E DOBAR !! koi znae kav pomqr e

Добави коментар

Водещи новини