Разбиха бардаци в София, Варна и Бургас при спецакция

  • 31 май 2012 13:01

  • 4357
  • 0
Разбиха бардаци в София, Варна и Бургас при спецакция
©

Полицията установи помещения за сексуални услуги, маскирани като клубове за масаж в София, Бургас и Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Четири помещения за предоставяне на сексуални услуги, маскирани като клубове за масаж в София, Бургас и Варна, са проверени при проведена специализирана полицейска операция от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” – София, сектор “Криминална полиция” и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от ОДМВР – Варна. Задържани са 15 лица, имащи отношение към извършваната престъпна дейност, от които 11 са момичета на възраст между 18 и 22 години, двама мъже – единият – собственик на фирмата, наемала момичетата, а вторият – управител на дейността и двама клиенти, които след разпит са освободени.

Помещенията функционирали, като клубове за масаж с наименованията „Релакс” и „Екзотик” и са били под наем в различни кооперации. Фирмата, която ги наемала, е регистрирана в Несебър от 34-годишния В.Ц. от Бургас. В официалната й дейност фигурирали и масажни услуги. В.Ц. привлякъл 36-годишния си съгражданин И.И., като двамата започнали да развиват противозаконна дейност по предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане. Фирмата му обявила свободни работни места в интернет и вестниците за масажистки, като в обявите са посочени няколко телефона и снимки на голи момичета. Установено е, че клиентите си запазвали час по телефона и са посрещани в интимна атмосфера с горящи свещи. Предоставяна им е услугата еротичен масаж с така наречен „щастлив край”, при която клиентът получавал сексуално удовлетворение единствено чрез масажни действия. Стандартната тарифа за „щастлив край” била 50 лв., като при добавяне на второ момиче (което също извършвало еротичния масаж по „евино облекло”) се доплащало още 30 лева. В случай, че клиентът пожелаел и предоставяне на сексуална услуга цената се качвала на 100 лв. за час.

Служителите от сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас засекли нерегламентираната дейност в студията през месец февруари тази година, като своевременно започнало разследване под ръководството на Районна прокуратура – Бургас. По безспорен начин е доказана съпричастността на: В.Ц. и И.И., като двамата са привлечени в качеството на обвиняеми, за това че 34-годишният бургазлия в съучастие с 36-годишния си съгражданин от месец ноември 2011 г. до 30 май т.г. в Бургас, Варна и София, при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, чрез обещаване, даване и получаване на облаги, набирал чрез публикуване в интернет на обяви за работа като масажистки в масажен салон. До момента е констатирано, че мъжете наели на работа общо 14 момичета, като полагайки грижи за тях (напр. по придружаване, охраняване и задоволяване на ежедневни нужди), ги използвали за развратни действия, независимо от съгласието им.

По време на специализираната полицейска операция, проведена паралелно в Бургас, Варна и столицата, са иззети множество веществени доказателства във връзка с извършваната престъпна дейност от В.Ц. и И.И. Установени и разпитани са свидетели и пострадали от противозаконната дейност. Двамата бургазлии са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като предстои гледане на мерките им за неотклонение вероятно в съботния ден.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4357 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини