Главният здравен инспектор: Дано не се стигне до бой при проверките за пушене

  • 31 май 2012 07:55

  • 2765
  • 15
Главният здравен инспектор: Дано не се стигне до бой при проверките за пушене
©

От първия ден ще започнем контрола върху забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Това каза в сутрешния блок на БНТ главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод влизащата утре в сила забрана.

Той увери, че инспекторите ще проверяват не само в големите градове, а ще бъдат разпределени в цялата страна. "Инспекторите ще бъдат 600. Ясно е, че те няма как да покрият всички заведения, които са десетки хиляди, по-скоро разчитаме на осъзнатото желание да не се пуши на тези места. Разчитаме и на съзнанието на гражданите, които да подават сигнали за нарушаване на забраната", добави д-р Кунчев.

Той посочи, че отговорност трябва да носи както собственикът на заведението, така и клиентите, които нарушават забраната. "Надявам се да не се стигне до бой при проверките", каза още главният здравен инспектор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2765 15

Коментари 15

Добави коментар

2012.06.23 | 14:56

15
А чували ли сте поговорката че забранения плод бил най сладък,не само че ще се пуши ами ще се увеличи броя на пушачите,само това му трябва на бедния българин да го глобяват,ще му свалят и скъсаната риза от гърба тези неграмотници,не можаха да измислят закона че да е и в полза на двете страни и да няма дискриминация..
Боли ме... оная работа

2012.06.03 | 23:56

14
Аз откривам частен клуб в центъра на София - без обслужващ персонал, с членски карти - за пушене, кафе и напитки. Гостите ми (не са клиенти) ще се обслужват сами - правене на кафе и сипване на питиетата... Мястото е ЧАСТНО, а НЕ обществено. А непушачите - да си ходят по кръчмите. Все ми е тая и не ми пука.
ТЛСМ

2012.06.03 | 23:56

13
Браво бате така се прави...А проверяващите чумата да ги тръшне дано...

2012.06.03 | 23:56

12
Аз не пуша, но с трезвата си мисъл стигам до задънена улица. Защо след като България е производител на тютюневи изделия и разчита на приходи в хазната от този бизнес се опитва да ограничава ползувателите на тези продукти? Освен пушенето на общестъвени места, вредни са още доста неща. Некомпетентното управление на страната ни също е вредно, но от 22 години никой не го е ограничил или забранил.... Далаверите със заменките, източването на ДДС, кражбите посредством работа с подизпълнители. Тези и още много неща са доста по вредни. И ако един пушач тормози неколцина около себе си, то горе упоменатите убиват всички ни. А колкото до контрола за спазване на този ялов закон съм сигурен, че ще бъде ден до пладне.
а ромите ще ги глобявате ли :))) - те имат обаче к

2012.06.03 | 21:05

11
Ами--с ромите как ще стане глобяването? :) Те контрольорите не смеят да ги проверят в автобуса...Им случаи на бити от роми полицаи....Така, че- изобщо не виждам как ще стане- Изглежда отново те ще минат между капките. Колкото до закона- ПРЕСИЛЕНО Е! Нормалното беше да има заведения за пушачи и за непушчи и никой на никого да не пречи! Не виждам- КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА да има два вида заведения?!!!
rdsgtzdrgd

2012.06.03 | 21:03

9
муахахахаха какви права на пушачите бе, не говорете хуморески. Това са нагли наркомани. Факт! И вече ще си пушат само в тях, мммм супер! Вече съм си сложил телефона за сигнали на бързо набиране! По селата разни селяндури ще минават метър, ама важното е, че в София няма да се пуши или ще ядат голямото дърво, ахахахаха
Пушач

2012.06.03 | 21:03

10
Слушай, тъпо животно. Тия приказки да си ги навреш отзад, иначе все ще се намери добър човек, пушач естествено да я стори тая. Що не се пишеш инспектор, та да гризнеш дървото още при първата проверка. Аман от аналноподатливи червеи - непушачи, вегетарианци и природозащитници. Я иди на мач и направи забележка на някой, че пуши. Как ще ти се израдват, направо умирам от смях. А сега млъква, гнусен червей!
mskj

2012.06.03 | 21:03

8
Абе хора, има ли на този свят нещо по-гнусно и по-нагло от пушача?

2012.06.03 | 21:03

7
Забраната за пушене е една малка положителна крачка в правилната посока.Наглостта на пушачите достигаше голями размери.Ако непушач седне на една маса,а след това пушач седне на масата до него и започне да пуши като кумин непушача е принуден да си тръгне.От къде накъде ,това е пълен абсурд и наглост на пушачите.Да не би пушача да е нещо повече от непушача?Никой няма право да вреди на околните около него!Искам да кажа на глупачката от коментар 3,че забраната важи и за детски площадки,важи и за училищата,стадионите,болниците.Относно парламента,там не ме интересува дали е забранено.Даже нека го направят пушенето задължително та дано се удушат и пукнат.

2012.06.03 | 21:02

6
То да е само бой добре ама може и да ги ебат

2012.05.31 | 23:23

5
аз не съм пушач,но за мен това го направиха само да вземат от хората пари да си пълнят окрадената държава от тях. това е цялата работа.
ИМА НЕЩО ГНИЛО В ТАЗИ ИСТЕРИЯ!

2012.05.31 | 23:23

4
Ако бяха загрижени за здравето ни ако не преди, то поне едновременно с тази забрана щяха да забранят и вредните, изкуствени храни, алкохола и да следят за мръсния въздух /със същите санкции/..Защо няма глоби от по 10 000 лева за вредни оцветители, палмово масло, нитрати и т.н?! Ами онова 20 годишно месо?! Пълна смешка е този закон и нарушава правата на пушачите! Трябваше да има заведеня и за пушачи- макар и по.малко!!!!

Добави коментар

Водещи новини