Плевнелиев отива в Перник

  • 31 май 2012 07:11

  • 631
  • 2
Плевнелиев отива в Перник
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще посети Перник и засегнатите от земетресенията места в региона.

Държавният глава ще участва в заседание на Областния кризисен щаб в Перник в сградата на Областната администрация. В състава на щаба са областният управител, кметът на Перник, кметовете на шестте общини в областта и народни представители.  След края на заседанието президентът ще направи оглед на обществени и жилищни сгради, пострадали най-сериозно от трусовете.

Над 10 милиона лева е размерът на щетите след труса на 22 май, но сумата продължава да расте, стана ясно вчера. 5 милиона лева допълнително ще бъдат отпуснати за ремонта на 2 детски градини и училище. Оценяването на щетите продължава.

Междувременно по искане на кмета на Перник Росица Янакиева премиерът разпореди ваканцията на учениците да бъде удължена до 8 юни заради бедственото положение и продължаващите вторични трусове, които създават паника и напрежение сред населението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
631 2

Коментари 2

Добави коментар
От Областния щаб

2012.06.03 | 22:40

2
Много късно се е сетил пюхъл пюхлев, че има отговорности като президент - пастирке, моя недоклатена, късно е либе за китка!
Bobi

2012.05.31 | 13:55

1
Хубаво е,че Президента е социално ангажиран,но е малко неадекватен в решенията и реализацията им!Трябва да поработи върху това!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини