Сметната палата ще прави одит на цените на лекарствата

  • 30 май 2012 13:29

  • 544
  • 0
Сметната палата ще прави одит на цените на лекарствата
©

Народното събрание възложи на Сметната палата да направи одит на цените на лекарствата за периода 2008 - 2011 година. Първоначално идеята на сините, които поискаха формирането на комисията, беше проверката да е от 2005 г. досега.

По думите на вносителят на предложението Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на цените на много лекарства у  нас са по-високи, отколкото в Сърбия и Турция, което означава, че държавната политика не е ефективна.

Ще се одитират действията на Министерството на здравеопазването по разпределението на финансови средства за централни доставки на лекарства, здравно-осигурителните плащания на НЗОК за лекарства за домашно лечение, медицински изделия и храни за специални медицински цели. Ще се провери и как здравното ведомство е похарчило предоставените му от касата трансфери за заплащане на лекарствени продукти и медицински изделия.

Според Ваньо Шарков от СДС целта на одита е да покаже къде са пробойните и да се откроят механизмите, чрез които лекарствената политика в страната да действа по-добре.

Последвайте канала на

544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини