БСК: 56 000 работни места са закрити само за 3 месеца

  • 29 май 2012 07:34

  • 1205
  • 3
БСК: 56 000 работни места са закрити само за 3 месеца
©

27 000 малки и средни предприятия и 56 000 работни места са закрити само за три месеца поради недалновидната политика на кабинета.

Това становище е изразил вчера председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев по време на среща на ръководството на камарата с министъра на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:, предаде пресцентърът на БСК. "Очакваме тази тенденция да се засили. Работни места се създават с реални инвестиции, а не със смяна на собствеността на предприятия", коментира за "Стандарт" Данев. Той разкри и още една смразяваща информация. По думите му, 49% от българските предприятия имат нулева заетост - само собствениците им фигурират в графата "служители" като самоосигуряващи се лица.

БСК е изразила очакване министър Добрев да отстоява по-твърда позиция пред останалите министри, когато се предлагат популистки решения, вредни за развитието на икономиката. "Трябва да има чуваемост между бизнеса и изпълнителната власт", каза Данев. А според председателя на управата на камарата Сашо Дончев "има опити държавата да контролира всичко".

От БСК предлагат да се възобнови дейността на Съвета за икономически растеж, нормативните актове да се приемат само след оценка на въздействието им, а бюрократичните процедури да се съкратят. Сашо Дончев изрази недоумение от факта, че има огромно количество информация, която по неясни причини е засекретена. Като пример той посочи разчетите и методиките на ДКЕВР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1205 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Браво

2013.02.04 | 13:26

1
Май мерките за изкарване на сивата икономика на светло най после действат. Най после коректните фирми ще се освободят от неравностойната конкуренция.Ще се спазват правата на работниците. Браво на управляващите тежка но необходима реформа.

2013.02.04 | 13:27

3
мерките деистват до толкова че да няма никаква икономика Тр.Трайков беше казал по-добе да има сива икономика отколкото никаква а колкото до правата на работниците не вярвам че си толкова тъп че си мислиш че имаш някакви права като наемник
Пловдив

2013.02.04 | 13:27

2
Имах фирма от 1989г и през годините съм осигорявал,,заплати и данъци,, до 11 работници.От година на зад 8 3 затворих фирмата.Сега никакви данъци на държавата която се държи с частника все едно е престъпник и съм по добре.Ще давам данъци да пълня хазната ония да я празнят и да ми казват колко съм добре.Стига те си го измислиха СИВА ИКОНОМИКА.

Добави коментар

Водещи новини