Ударно изпускат язовир "Студена"

  • 28 май 2012 17:14

  • 2878
  • 2
Ударно изпускат язовир "Студена"
©

Ужасът на хората в Пернишко не стихва.

Населението по поречието на река Струма е предупредено за високи води. Ударно се изпуска язовир "Студена", съобщи говорителят на Областна дирекция на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

В Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” е получена информация, че се източва язовир „Студена”.

На база на тази информация към общините по поречието на реката е подадено предупреждение за следене нивото на реката.

Службата има готовност да реагира, ако нивото на водата достигне до заплашителни размери. „Надявам се, че до този момент няма да се стигне. Най-много колегите да бъдат повикани на места, на които коритото не е почистено. Очаква се постепенно изпускане на необходимото количество вода от язовира, което да не доведе до проблеми”, каза Катя Табачка.

Кметове и кметски наместници от Кюстендилско следят за нивото на река Струма. Предприети са мерки, във връзка с очакваното повишаване на равнището й, обяснил е кметът на община Кочериново Иван Минков.

Той е изпратил кметовете и кметските наместници на малките населени места да следят нивото.

„Нямам представа каква ще бъде вълната, но сме взели мерки”, каза Минков. Изпратени са хора и на мост край село Мурсалево, където шофьорите ще бъдат предупреждавани за очакваното повишение на нивото на реката. В съседната община – Бобошево, също са предприети мерки за следене нивото на реката и за предупреждение на населението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2878 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.05.30 | 07:47

2
ИНТЕРЕСНИ И ЗАБАВНИ КЛИПОВЕ И СНИМКИ http://adf.ly/8x5lM
SS

2012.05.28 | 21:21

1
Струма в момента е свръх пълна пускайте още да заличите и останалите здрави мостове по поречието и

Добави коментар

Водещи новини