В Пернишко се изпокараха - къде бил епицентърът на земетресението

  • 26 май 2012 21:14

  • 1334
  • 0
В Пернишко се изпокараха - къде бил епицентърът на земетресението
©

Засилено полицейско присъствие в селищата край Перник.

При земетресението във вторник много къщи в района пострадаха и хората бяха принудени да ги напуснат.

Ситуацията вече се използва от мародери - в село Дивотино беше ограбена къща. От областната управа на Перник обаче очакват още подобни сигнали, след като хората се върнат в домовете си.

Наглите крадци знаели, че къщата е празна от дни. Затова според разследващите, по всяка вероятност те са местни хора, от Дивотино. И въпреки присъствието на полицейски патрули, успели да нахлуят и да вземат каквото пожелаят.

"Може би трябва да има инициатива и от хората да се наблюдават къщите, които са празни. Защото знаем, че в почивните дни хората излязоха и отидоха на други места. Сигурно като се върнат в неделя или в понеделник, ще се появят нови сигнали. Засега обстановката в Перник и областта е спокойна", заяви пред БНТ Иво Петров, областен управител на Перник.

В съседното пернишко село Мещица цял ден комисии оценяваха щетите в най-засегнатите къщи.

И днес хората се опитваха да превърнат фургоните в дом за живеене, за да прекарат там спокойна нощ.

На фона на затихващите трусове се засилват споровете между хората в пострадалите села кой има по-сериозни щети в дома си и къде наистина е бил епицентърът във вторник сутринта - в Дивотино, Рударци или Мещица. Странна битка, която едва ли скоро ще престане.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1334 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини