GSM ще ни информира при земетресение

  • 25 май 2012 08:00

  • 1874
  • 1
GSM ще ни информира при земетресение
©

Аларма на телефона ни буди при земетресения. След поредицата от трусове през изминалите дни са се появили редица приложения за смартфони, които ни предупреждават за опасността, пише Стандарт.

Така мобилният ни телефон ще може да ни събуди през нощта, ако има земетресение, а ние спим дълбоко. Приложенията дават и пълна информация за това, в коя част на земята са трусовете, коя е държавата, в кой град се намира епицентърът, както и степента.

Най-много такива приложения има изработени за компанията Apple. Те могат да се свалят и използват на всичките техни продукти - таблети, компютри и телефоните им iPhone. Част от тези минипрограми, които отчитат земните трусове, не само че алармират за тях, но iPhone може да мине в режим на фенерче в случай, че стане авария и няма ток. Освен това има и пълни указания за това какво трябва да се прави и къде трябва да се застане при заметресения.

Последвайте канала на

Novini.bg
1874 1

Коментари 1

Добави коментар
Евгений

2012.05.27 | 01:24

1
GSM ще ни информира при земетресение. Аз пък вчера четох, че полицаи с мегафони ще ни информират след земетресение. Хубав ден за всички!

Добави коментар

Водещи новини