Лиляна Павлова: Пътят Русе-Свиленград може да е готов до 4 г.

  • 24 май 2012 15:07

  • 1562
  • 2
Лиляна Павлова: Пътят Русе-Свиленград може да е готов до 4 г.
©

Катар предлага проектната компания, която ще строи пътя Русе-Свиленград, да има по-широк мандат и да се заеме с още инвестиции.

Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Тя е домакин на тристранна среща - между делегации на България, Катар и Турция, за пътя Русе-Свиленград.

Възможни опции според нея са летището в Балчик, язовири, магистралата "Черно Море". Засега турската страна обаче не може да декларира готовност за увеличаване на мандата, тъй като делегацията е била изпратена да преговаря само за пътя, посочи Павлова. Предвижда се преминаването по него да се плаща отделно с т.нар. тол такса.

Все още не е ясно всяка от трите държави какъв дял ще има в проектната компания. Първоначалната прогноза за инвестиция остава, посочи Павлова, цитирана от БТА. Цялостната инвестиция ще е около 1 -1,5 млрд. евро. Около 20-30 млн лева ще са нужни за отчуждения на земи, каза министърът, но допълни, че това са предварителни сметки. Възможно е това да е делът на България в компанията. До четири години може да е готов пътят, каза Павлова, като посочи, че това е прогнозата на Турция.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1562 2

Коментари 2

Добави коментар
fadsad

2012.05.25 | 23:47

2
Всичко ще е много хубаво, АКО не гарантираме трафика! Скоро турците като отворят ж.п. тунела под Босфора, голяма част от трафика ще се качи на влаковете. Затова е и зора да се "приватизира" "Товарни превози".

2012.05.25 | 23:47

1
Да, бе, да! За четири години - таратанци! Те 20 метра не могат да направят като хората за година, камо ли...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини