Изкарват 80 полицаи в София заради абитуриентските балове

  • 24 май 2012 11:37

  • 1836
  • 0
Изкарват 80 полицаи в София заради абитуриентските балове
©

Над 80 пътни полицаи ще се грижат за обществения ред и охраната по пътищата в столицата по време на абитуриентските балове, чийто пик се очаква да е тази нощ.

КАТ ще регулира и подпомага движението на възловите кръстовища и около училищата и ресторантите, за да могат колите с абитуриенти да се предвижват по маршрута си безопасно.

От днес до 30 май територията около Храм-паметник "Св.Александър Невски" , булевардите "Княз Александър Дондуков", "Васил Левски", "Цар Освободител" и площад "Независимост" ще бъдат затваряни за втомобили. Утре столичните полицаи ще съпровождат колоните от 11 софийски училища до площадите: "Св. Александър Невски" и "Александър Батенберг".

Моторизирани сили на пътна полиция и мобилна група за бързо реагиране ще следят да не се допускат инциденти. Контролът ще се осъществява и чрез видеонаблюдение. Само до днес мобилните камери в София вече са заснели 7 нарушения - на абитуриенти, които са излизали частично от автомобилите по време на движение. В страната са установени общо 70 нарушения. И през четирите празнични дни по пътищата у нас ще има засилено полицейско присъствие.

Очаква се най-натоварен да е трафикът на изходите на столицата към магистралите "Хемус" и "Тракия". До края на почивните дни, от 16 до 22 часа се забранява движението на тежкотоварни автомобили по републиканската пътна мрежа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини