Махмуд Ахмадинеджад: В Иран няма място за оръжия за масово унищожение

  • 23 май 2012 16:19

  • 732
  • 1
Махмуд Ахмадинеджад: В Иран няма място за оръжия за масово унищожение
©

Във военната доктрина на Иран няма място за оръжия за масово унищожение, се казва в разпространено днес изявление на иранския президент Махмуд Ахмадинеджад в памет на жертвите на химическо оръжие през иранско-иракската война от 1980 до 1988 г., предаде ИТАР-ТАСС.

"Производството и използването на оръжия за масово унищожение противоречи на религиозните принципи и няма никакво място във военната доктрина на Иран", казва Ахмадинеджад в изявлението си, разпространено от иранската агенция ИРНА. Той допълни, че откакто преди повече от четвърт век режимът на Саддам Хюсеин е хвърлил "хиляди химически боеприпаси" по иранските погранични райони, Иран смята за своя "свещена задача да избави света от всички видове оръжия за масово унищожение". По данни на ИРНА над 8000 иранци загиват от иракски химически оръжия.

Изявлението на Махмуд Ахмадинеджад бе разпространено в момент, когато в Багдад се провежда поредният кръг от преговорите между Иран и световните сили за иранската ядрена програма. Западът подозира Иран, че обогатява уран с цел да се сдобие с ядрено оръжие, припомня БТА. Техеран отрича това, като твърди, че ядрената му програма е само с мирни цели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
732 1

Коментари 1

Добави коментар
браво

2012.05.26 | 20:09

1
знаем истинските цели на янките,знаем и кой снабдяваше Саддам с тези химически оръжия преди 30 години..."миротворците" от САЩ не са спряли да воюват,откакто създадоха своята държава..и всичките войни са били с цел разграбване на ресурсите на чужди държава и създаването на изкуствени финансови кризи

Добави коментар

Водещи новини