Индианско племе осинови Джони Деп

  • 23 май 2012 15:28

  • 1967
  • 0
Индианско племе осинови Джони Деп
©

Американският актьор Джони ДепДжони Деп Джон Кристофър - Джони Деп (Johnny Depp) е роден в градчето Оуенсбъроу, щат Кентъки, САЩ. Tой е, който изпълнява индианеца Тонто в предстоящата да излезе филмова версия на "Самотният рейнджър" (The Lone Ranger), бе направен почетен член на племето команчи*, обяви "Ройтерс", позовавайки се на съобщение на активист на коренното население на Америка.

Частната церемония в чест на 48-годишния актьор се е провела на 16 май в Албакърки, Ню Мексико, в дома на Ладона Харис, президент и основател на организацията Americans for Indian Opportunity.

"Четох за него и неговите корени, свързани с коренното населени на Америка, така че около деня на майката казах на децата си: Защо не го осиновим?", разказва Харис, пише dnevnik.bg.

"Той стана част от семейството ми", казва Харис и допълва, че председателят на племето команчи е признал след това присъединяването му като почетен член на племето.

Деп, който последно се изявява на голям екран в новия филм на чийто най-нов филм на Тим Бъртън "Тъмни сенки"
(Dark Shadows), е получил специално племенно име като команчи, което се произнася "маа уу мей" (Mah Woo May) и означава нещо сходно на "изменящ формата".

Деп, който е родом от Кентъки, е споделил, че според него неговата пра-баба е била отчасти с индиански корени - вероятно от племето чероки.

"Самотният рейнджър",  в който участва и Арми Хамър в ролята на маскирания раздаващ правосъдие герой, се очаква да излезе по кината през 2013 г.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1967 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини