60% от сградите в Перник са с поражения от трусовете

  • 23 май 2012 07:07

  • 926
  • 1
60% от сградите в Перник са с поражения от трусовете
© Булфото

100 души от Перник са останали без подслон след силното земетресение от миналата нощ, от тях 51 са деца. Настанени са в болницата за долекуване и рехабилитация. Осигурена им е вода и храна. Хората са от ромските квартали, където има най-много разрушени нестабилни сгради.

60 процента от сградите в Община Перник са с поражения от трусовете. Възстановена е нормалната работа на местната Топлофикация. Най-засегнати са селата Мещица, Рударци, Батановци.

Бедственото положение, което обяви Кризисния щаб в Община Перник, ще остане в сила до 7 сутринта. Матури в общината на 23 май ще има. Само две от училищата са с поражения. Зрелостниците от Професионалната гимназия в Перник и от гимназията в Радомир ще бъдат разпределени в други учебни заведения за изпита. Те трябва да потърсят информация от Регионалния просветен инспекторат.

Детските градини на територията на общините Перник и Радомир ще останат затворени и в сряда.

Връзката Владая - Гюешево е нормална, движат се всички влакове, това е съобщил заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов по време на последното заседание на Кризисния щаб в Перник, информира пресаташето на областната администрация Виолета Манолова. Установени са леки напуквания на мазилката на жп гарата в Перник, комините на сградата са непокътнати.

Последвайте канала на

926 1

Коментари 1

Добави коментар
ЙИЛАНДА МЕТОДИЕВА

2012.05.23 | 16:01

1
ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЕДСТВЕНИ ПОЛОЖЕНИЯ!!!

Добави коментар

Водещи новини