Спипаха крадци на бронзов бюст

  • 22 май 2012 13:51

  • 678
  • 0
Спипаха крадци на бронзов бюст
© Булфото

Сигнал за кражба на бронзов бюст от постамент в Градския парк е получен в Районно управление ”Полиция” –Велики Преслав около 16.00 ч. вчера, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Шумен.

Часове след това са задържани двама жители на Велики Преслав. При претърсване в дома на единия от тях са намерени ножовка и стружки от жълт метал. На улицата край дома му е намерена затрупана с камъни глава от бюст. При последвали действия, в местност край Велики Преслав бюстът е намерен, скрит в тревата. Установено е, че от него липсват парчета от предната част.

Станало ясно, че те са предадени на Б.С. от Велики Преслав. Последвало претърсване в дома на жена, за който има информация, че е нерегламентиран пункт за изкупуване на черни и цветни материали. В банята й е намерено бронзово парче с тегло близо 3 кг, което е иззето от полицейските служители. Задържани са двама криминално проявени от Велики Преслав - С.М., на 59 г. и М.М., на 55 г. Образувано е досъдебно производство по описа на Районно управление „Полиция”-Велики Преслав. За случая е уведомена Районната прокуратура.

Бюстът, който е на партизанина Милан Борисов, е с тегло около 90 кг и приблизителна височина 1 метър.

Последвайте канала на

678 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини