Подпомагат животновъдите с парите от Катар

  • 20 май 2012 18:14

  • 1093
  • 1
Подпомагат животновъдите с парите от Катар
©

България ще използва част от депозираните в БНБ от Катар 200 милиона долара за подпомагане на животноводите у нас. С парите ще се създаде финансова схема от типа - аванс срещу продукция.

С помощтта на катарските пари управляващите ще възобновят практиката на Родопа от годините на социализма, когато срещу фураж в средата на годината всеки стопанин се прощаваше с една овца, прасе или кокошки.

Част от катарските пари ще се прехвърлят в Българската банка за развитие, а от там в специално предприятие, което ще изготви критерия, по който ще получават помощи земеделците. Схемата ще подпомага дребните животновъди с по 10-15 животни.

Според земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, най-важното е, че животновъдите ще бъдат административно облекчени. Обсъжда се, ако има лихва за използваните средства, тя да е под 1 процент. Финансовата схема"Аванс серщу продукция" трябва да е готова до сряда.

Последвайте канала на

1093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2012.05.21 | 03:56

1
браво!

Добави коментар

Водещи новини