Попова: Президентската институция е обединяващ фактор

  • 18 май 2012 11:54

  • 737
  • 3
Попова: Президентската институция е обединяващ фактор
©

Президентската институция е онзи обединяващ и интегриращ фактор, който, без да иззема правомощията на другите власти, може да балансира и да търси съгласие, за да има стабилно управление без кризи, каза вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на на среща-дискусия със студентите от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) на тема „Президентската институция и отношението й към другите власти”.

„След вота на народа през миналата година заедно с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното спечелихме правото да работим заедно с останалите власти за европейското бъдеще и за бъдещето на България. Хората гласуваха за него като човек от бизнеса и за мен като представител на съдебната система”, посочи Попова.

„През август и септември, за да убедим хората, че е хубаво в президентската институция да влязат един човек от бизнеса и един юрист, работил със съдебната система, ние казвахме, че президентската институция е силен интегриращ и обединяващ фактор.  Президентът не е част от другите власти, но президентът работи с правителството, за да може да обединява около стратегическите ценности, обединени в преамбюла на Конституцията”, посочи Попова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
737 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Фокера

2012.05.18 | 19:48

3
И двамата сте бездарни НЕКАДЪРНИЦИ.

2012.05.18 | 19:47

2
ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ Е :1 лъскави магистрали с хвърчащи джипове и магистрали и турски тирове.2 баби и дядовци ходещи до последно на работа 3 цигански талиги кръстосващи второкласните пътища и опустошаващи изоставените села и градчета.4 накипрени министри и депутати и техните бизнес обръчи ,живеещи в конфискувани имения ,платени на държавата след три четири тръжни процедури ,т.е.- почти без пари.5 .........
на #1

2012.05.18 | 19:47

1
Поздравления ! Тази президентска институция се оказа най -мощният обединяващ фактор чак след 22 години и сега ни обещават едно стабилно управление и блестящо европейско бъдеще - с многобройна армия от бедстващи българи и просяци - ходейки боси и гладни по асфалта...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини