"Форбс" избра най-влиятелната знаменитост

  • 17 май 2012 13:20

  • 1113
  • 1
"Форбс" избра най-влиятелната знаменитост
©

Дженифър Лопес оглави годишната класация на "Форбс" за стоте най-влиятелни знаменитости в света, изпреварвайки Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в и Опра Уинфри, предаде "Ройтерс". 

42-годишната актриса и певица изненадващо прескочи цели 50 позиции от миналогодишната подредба на имащите влияние в развлекателния бизнес, която отчита печалбите, медийното присъствие и популярността в социалните медии. 

За изминалите 12 месеца печалбите на Лопес според "Форбс" възлизат на 52 млн. долара благодарение на участието й като съдия в популярното риалити шоу "Америкън айдъл", пускането на нова линия облекла и предстоящо турне, пише dnevnik.bg.

Опра Уинфри, която призна, че има проблеми със своята собствена телевизионна мрежа OWN TV след края на популярното й токшоу миналата година след 25 години в ефир, се е задържала на второто място от 2011 г. с печалби, възлизащи на 165 млн. долара. 

Канадската поп сензация Джъстин Бийбър също е запазил третото си място от миналогодишното подреждане, на което той дебютира тогава, с приходи от 55 млн. долара. "Форбс" писа, че той междувременно се е превърнал в сериозен инвеститор, в чието портфолио влиза и онлайн услугата за слушане на музика Spotify.

Поп звездата Риана за първи път влиза в класацията с печалба от 53 млн. долара благодарение на хитовете й през изминалата година, сред които We Found Love и Talk That Talk. Освен това певицата е сключила и изгодни сделки с компании като Nivea и Vita Coco, пише още "Форбс". 

С четири позиции по-надолу в класацията е Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в, която сега е на пето място с 52 млн. долара печалби. В същото време обявената за новия съдия на шоуто The X Factor Бритни Спиърс се е завърнала в класацията след едногодишно отсъствие, като е заела директно шестото място с печалби от 58 млн. долара, спечелени с помощта на успешно турне. 

Известната с това, че е известна личност от американско риалити шоу, Ким Кардашиан е забележителен нов член на класацията, и то заемайки седмо място. Печалбите й възлизат на 18 млн. долара, което и най-ниският приход сред хората, наредени в челната десятка, но за сметка на това Кардашиан се радва на огромна медийна слава, следствие от нейната светкавична сватба и развод, както и от светските й прояви. С това тя изпреварва певицата Кейти Пери, която е на осмо място. 

В края на първите десет са Том Круз на девето и Стивън Спилбърг - на десето място. Завръщането на Круз се дължи на успешната четвърта част на "Мисията невъзможна" - филм, който спечели 700 млн. долара в глобалния боксофис. Спилбърг пък печели позицията си заради редицата телевизионни и филмови начинания, в които е замесен. Приходите му възлизат на 130 млн. долара, но е на по-ниска позиция заради не толкова силния медиен интерес към него. 

Сред известните имена, които тази година не са намерили място сред най-влиятелните знаменитости в света, е Чарли Шийн, който миналата година се сбогува с ролята си в "Двама мъже и половина". Неговият заместник Аштън Къчър за сметка на това дебютира в подреждането на "Форбс" на 51-во място. 

Общите приходи на стоте най-влиятелни известни личности на 2012 г. е спаднал до 4,4 млрд. долара. През изминалата 2011 г. сборът бе 4,5 млрд. долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1113 1

Коментари 1

Добави коментар
kika

2012.05.17 | 13:48

1
Те на това се казва да си надвиеш масрафа!

Добави коментар

Водещи новини