Скандал в парламента! БСП: Не делете хората на пушачи и непушачи

  • 17 май 2012 11:04

  • 1090
  • 2
Скандал в парламента! БСП: Не делете хората на пушачи и непушачи
©

Депутатите се скараха за забраната за тютюнопушене в закрити обществени места.

Какво ще постигнете с тази забрана, попита червеният депутат Любен Корнезов. "В САЩ нали имаха сух режим, какво стана - Ал Капоне и мафията. Горбачов опита ли се да направи сух режим в Съветския съюз? Какво стана - Съветският съюз се разпадна", смята той.

Не тютюнопушенето, а забраната е вредна, категоричен бе Корнезов.

Той обясни, че 30 000 работни места за закрити в Испания след въвеждането там на забраната за тютюнопушене в заведенията. Законът е икономически вреден и противоестествен, категоричен бе социалистът.

230 милиона лева са годишните загуби от забраната, изчислил е той. Известно ли ви е, че пушачите не страдат от паркинсон, обърна се Корнезов към колегите си. "Какво направихме от '89 година досега? Разделихме си народа на сини и червени, на бедни и богати, сега разделяме народа си на пушачи и непушачи. Не правете това", настоя той.

Законът за здравето забранява тютюнопушенето в закритите обществени места. Забранява се тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. По изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата.

В обособените самостоятелни помещения не се разрешава присъствието на лица под 18-годишна възраст. Обособените самостоятелни помещения се отделят с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, обозначават се ясно и в тях се изгражда вентилационна инсталация.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1090 2

Коментари 2

Добави коментар
Шаро

2012.05.17 | 12:26

2
Ами узаконете и наркотиците,знаете ли пък от тях колко се печели и колко губи държавата.....и да не вземете след това да делите хората на наркомани и ненаркомани...
HATE

2012.05.17 | 12:19

1
До г-н Любен Корнезов: г-н Корнезов, щом сте толкова страстен пушач, тържествено ви приканвам ДА МИ ИЗПУШИТЕ ПУРАТА !

Добави коментар

Водещи новини