Честваме 100-годишнината от Балканската война със средствата от бонусите

  • 15 май 2012 14:53

  • 1752
  • 0
Честваме 100-годишнината от Балканската война със средствата от бонусите
©

Правителството реши по бюджетите на Министерския съвет и министерствата на отбраната и на външните работи да бъдат предоставени допълнителни средства в общ размер до 600 000 лв.

Те са необходими за организирането и провеждането на кампанията за отбелязване на 100-годишнината от Балканските войни. Сумата ще бъде осигурена от сметката с възстановените бонуси на членовете на политически кабинети, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата ще се използват приоритетно за ремонт и възстановяване на паметници на загиналите във войните, за организиране на изложби, възстановяване на исторически документи, научни конференции и др. Министерството на отбраната ще организира изработването на юбилеен награден знак „100 години от Балканските войни”, провеждане на тържествени митинги и зари-проверки, отпечатване на юбилейни издания, международна конференция, изготвяне на списъци на загиналите български военнослужещи през Балканските войни, ремонти на паметници.

МВнР ще издаде книга и ще подготви изложба за участниците от Македония в Македоно-одринското опълчение, което е било редовна част от българската армия през 1912 г. и ще организира издирване на гробове на загинали български военни на територията на Република Македония.
Постановлението е прието на вносител.

Последвайте канала на

1752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини