Още един металург от ОЦК-Кърджали обяви гладна стачка

  • 15 май 2012 13:46

  • 594
  • 0
Още един металург от ОЦК-Кърджали обяви гладна стачка
©

Към гладуващия втори ден технолог от ОЦК - Кърджали Стефан Атанасов тази сутрин се присъедини и колегата му Марин Стефанов. Да се включат в щафетна гладна стачка са изразили  желание и други металурзи.

За гладуващите е било осигурено помещение в завода, както и лекар, който да наблюдава състоянието им. Те обаче категорично отказали да се затворят там. Да разговаря с работниците да не пристъпват към подобни крайни действия бе дошъл лично икономическият директор на комбината Валентин Манев.

„Не можем повече да удържаме хората”, коментира регионалният лидер на КНСБ Иванка Караколева. Тя сподели, че напрежението ескалира и работниците са готови да обявят и гражданско неподчинение в следващите дни, ако до края на седмицата няма яснота за бъдещето на завода.

Продължава и започналата на 11 май гражданска подписка. Към момента близо 6 хиляди души са се подписали в подкрепа на исканията на работниците за запазване на работните места, изплащане на дължимите заплати и нов мениджърски екип. В четвъртък или петък гражданската подписка ще бъде внесена в парламента.

Последвайте канала на

Novini.bg
594 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини