Левон Хампарцумян: България излезе от кризата преди месеци

  • 15 май 2012 11:05

  • 2011
  • 4
Левон Хампарцумян: България излезе от кризата преди месеци
©

България не е в криза от няколко тримесечия, но искаме икономиката да расте устойчиво и да е по-ефективна. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян.

По думите на Хампарцумян, за да постигнем устойчив растеж, трябва да настъпят промени във всички сфери на икономиката. За финансовите пазари е нужна повече интеграция - както при фондовите борси, така и в целия Европейски съюз, смята банкерът.

По думите на Хампарцумян основното е да накараме икономиките ни да растат устойчиво и това предстои да го видим. „Защото технически България не е в криза вече няколко тримесечия. Очевидно обаче България не е в криза не ни харесва, искаме повече. Искаме икономиката да бъде по-ефективна и това трябва да бъде общо усилие", категоричен е той. Банкерът изтъкна, че в икономиката всичко е взаимосвързано: политиците трябва свършат своята работа, държавната администрация трябва да свърши своята работа, може би да бъде драматично намалена и да заместим количеството с качество.

„Ако искаме Европа, която да е успешна като регион, също трябва по-висока степен на интеграция, независимо колко се говори днес за национални дискреции, за това как този ще се цепи, онзи ще напуска и така нататък. За тези, които следят, вероятно няма да е новина, но целият западен бряг на Америка - щатите Орегон, Вашингтон, Калифорния, са в технически фалит от няколко години. Да сте чули някой да иска да извади Калифорния от САЩ и да въведе мексиканското песо там? Не сте чули", коментира Хампарцумян.

Последвайте канала на

Novini.bg
2011 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Айде

2013.11.28 | 00:40

4
бе,точно щото сме излезли от кризата, за това банката му не намали вдигнатите заради същата тази криза лихви...мижи, да те лажем....
ДО КОГА

2013.11.27 | 10:42

3
Господин банкер, оппа -лихвар, защо се изказвате неподготвен. В момента 41% от парите които се въртят в България са в банките под формата на депозити. От останалите 59% една част са в ЦБ за резерв, а останалите се въртят в икономиката. Това означава, че депозитите са много повече от кредиите и парите които са в икономиката. От това следва, че идва време да се плащат лихвите. От къде ще дойдат господин банкер тези пари при положение, че нямаме постъпления и икономика. Скоро ще последват фалити на отделни банки или ако не почти на всички. Ще има и обезценяне но на какво. Предстой господин банкер сериозен срив в банковата система която сигурно ще платим всички ние - обикновенние хора. Има спасение - увеличаване доходите на работещите с 50-80% за да се стимулира покупателната възможност, ДДС да се връща на потребителите в края на годината при доказани доходи, платени данъци и осигуровки, а не на фирмите и прекупвачите, защитни мита на стоките които могат да се произвеждат тук в България, въвеждане на електронното раплащане и електронната медицинска карта, ограничаване на хартиените пари и въвеждане на електронните. Всичко това трябва да се извърши до месец септември за да се смекчи кризата и глада които предстоят тази зима.
ДОЛУ ИЗМАМНИЦИТЕ

2012.07.30 | 09:03

2
Хайде Хампарцумян да видим как ти ще ПОДКРЕПИШ ИКОНОМИКАТА на България !!!!
Песимиста

2012.07.30 | 09:03

1
Ние от кризата може и да сме излезли ала от бедността и мизерията скоро няма да излезем със това управление в стил късен феодализъм със елементи на робство .

Добави коментар

Водещи новини