ПАСОК върна мандата за съставяне на правителство в Гърция

  • 12 май 2012 15:38

  • 993
  • 2
ПАСОК върна мандата за съставяне на правителство в Гърция
©

В Гърция лидерът на социалистите Евангелос Ванизелос се срещна в събота с президента Карлос Папуляс и официално върна мандата за съставяне на правителство, предаде АФП.

Така преговорите между всички партии стават единственият вариант за избягване на нови избори. Венизелос е третият партиен лидер опитал и провалил се в опита си да събере Кабинет, след като неубедителните избори в неделя наказаха водещите партии, но и не излъчиха ясен победител.

Държавният глава Папуляс свика за утре среща с партийните лидери към сформирането на правителство на националното единство, което вероятно ще отнеме няколко дни. Ако те не се говорят до четвъртък, най-вероятно през юни ще има нови парламентарни избори.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
993 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
IQ146

2012.05.13 | 19:08

2
Положението на гърците е НЕСПАСЯЕМО. Неспасяемо заради самите гърци. Тези преговори и кандърми в момента са абсолютно безсмислени. Те могат да се водят едва СЛЕД КАТО гърците са въвели драхмата, преживяли са 2-3000% инфлация и обезценяване, редили са се на опашки за основни продукти, ХОРА СА УМИРАЛИ ОТ ГЛАД, ПЕК или СТУД и ЧАК ТОГАВА ще са склонни на компромиси за намаляване на доходите. Дотогава ВСЯКО намаляване на доходи ще доведе до ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! И изобщо не е опасно напускането на еврозоната от Гърция! То е необходимо, даже ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ за европейската стабилизация. Проблемите на Гърция са от 40 г. и априори са НЕРЕШИМИ! Просто народът НЯМА ДА ПРИЕМЕ исканите рестрикции! Затова преговорите приличат на опит за заличаване на отговорности и прехвърляне на проблема на гърба на европейския данъкоплатец!
мъдър

2012.05.13 | 14:46

1
Почти напълно съм съгласен НО само почти !?Стане ли подобно нещо в гърция КАКВО ли ще стане в българия!?МИСЛИШ ЛИ ЧЕ СМЕ ТОЛКОВА СТАБИЛНИ КАКТО ТВЪРДИ УПРАВЛЯВАЩИЯ!?

Добави коментар

Водещи новини