Люлинската бригада на Таки печелела по 400 бона седмично от дрога

  • 11 май 2012 20:40

  • 10322
  • 2
Люлинската бригада на Таки печелела по 400 бона седмично от дрога
©

Христофорос Аманатидис-Таки е задържан в апартамент под наем в емирство Дубай. Това е единственото, което родното бюро на Интерпол е успяло да разбере от колегите си в Обединените арабски емирства, съобщава "Стандарт".

Официалната телеграма с подробности около установяването на обявения за издирване от Интерпол с червена бюлетина Аманатидис ще пристигне в София следваща седмица, съобщиха от МВР.

Самият той пък ще кацне у нас до месец-два
, след като екип от прокурори и "Съдебна охрана" отидат в Дубай заедно с документите му за екстрадиция. В тях българската страна ще приложи материалите по делото срещу бандата му за разпространение на дрога. След изчезването на Христофорос Аманатидис делото срещу него бе отделено в отделно производство. Така съдебният процес тръгна през 2010 г.

От тази група в ареста са тикнати само Цветан Миленов-Църи, Любомир Костадинов-Любо Младежа и Асен Китанов-Психото. По делото се издирва и силовакът на Таки-Александър Пацов. Според свидетелските показания на Иво Буземеца, бивш шофьор на Ицо Исуса, люлинската бригада на Таки е печелела по 400 000 лева седмично от дрога. "Очаквам присъда по делото до края на май", коментира прокурорът по делото Магдален Маринов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10322 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.24 | 20:49

2
Много е болно момчето, като за по един апартамент на прокурор и съдия...
абв

2014.04.24 | 20:48

1
Господа съдии,прокурори и адвокати като го предадат да го съдите, гледайте да го пуснете, понеже момчето е болно.Знаете как става-срещу добро заплащане. Дерзайте.

Добави коментар

Водещи новини