Убиецът Сиси давал заеми срещу лихва

  • 10 май 2012 13:21

  • 2753
  • 0
Убиецът Сиси давал заеми срещу лихва
©

Тройният убиец Станислав Ангелов - Сиси е давал заеми срещу 20 процента месечна лихва, заяви днес пред Пернишкия окръжен съд свидетелката Емилия Славчова. По нейни данни синът й взел заем в размер на 25 000 лв. за черно тото от Сиси.

За да върне парите заедно с лихвите, тя продала едно жилище и ипотекирала още две. В крайна сметка платените в брой пари на Сиси достигнали близо 60 000 лв., заяви Славчова. Преди месец жената получила изпълнителен лист, че дължи на баща му Ангел Лазаров и половината от етажа на къщата, в която живее. Срещу 10 на сто месечна лихва свидетелката заложила и колата си. Получила автомобила си обратно, след като изплатила всичко.

Днес Пернишкият окръжен съд заседава по дело срещу серийния убиец Станислав Ангелов - Сиси за пране на пари. Заедно с баща си Ангел Лазаров той е подсъдим за извършени престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи. Като свидител се яви и Станислав Стаменков - живял на семейни начала с една от жертвите на Сиси - съученичката му Биляна Кръстева. Стаменков е наложил възбрана върху апартамента на бул. "Скобелев" в столицата, заради който младата жена загуби живота си. Биляна Кръстева бе убита през февруари 2009г. от Сиси заради дългове. Тя ипотекирала апетитния имот срещу 80 000 евро, но имала затруднения с погасяване на вноските и затова потърсила помощ от Сиси.

Убиецът е платил само девет закъснели вноски по около 1600 лв., заяви Стаменков. Бащата на детето на Биляна - 7-годишният Калоян, се бори злополучното жилище да остане на сина му. Сега апартаментът на бул. "Скобелев" е собственост на Сиси. Срещу Станислав и баща му започнало разследване, защото от прокуратурата се усъмнили,че средствата, с които разполага семейството не отговарят на декларираните доходи. От фамилията работел само бащата, който получавал заплата от 2 000 лв. В същото време семейството демонстрирало висок стандарт на живот.

В момента Станислав Ангелов излежава 30-годишна присъда за трите убийства, които извърши - на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов. Той е осъден и заради станалото преди 4 години убийство на наркодилъра Николай Христов- Хайо.

Последвайте канала на

2753 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини