Братя Галеви били в Африка

  • 09 май 2012 07:21

  • 1849
  • 0
Братя Галеви били в Африка
©

Бизнесмените Пламен Галев и Ангел Христов, популярни като Братя Галеви, са в Африка, твърди "Струма", позовавайки се близки до осъдените на затвор дупничани.

Двамата имат 24-часов срок, който изтича днес, да се явят в затвора, иначе ще бъдат обявени за издирване, съобщиха вчера от Кюстендилската прокуратура.

Акция на Съдебна полиция - Кюстендил стартира вчера сутринта, но напразно звеното издирва под дърво и камък двамата приятели-ексбарети. Те са напуснали страната законно, тъй като нямали забрана да пътуват в чужбина.

Такава беше издадена едва завчера от Софийски апелативен съд. Всеки момент те могат и да се приберат с оправданието: “Бяхме в чужбина, не знаехме, че трябва да влизаме в затвора”.

На Пламен Галев и на Ангел Христов все още не са връчени решенията от Висшия касационен съд. В момента от Областната охрана в съда ги търсят на посочените от тях адреси. Ако не бъдат открити там, ще докладват писмено на окръжния прокурор, който от своя страна ще нареди на полицията да започне издирване, каза говорителят на прокуратурата Мариана Сиракова.

Докато братя Галеви са в Африка, вкараха за 15 дни в Бобовдолския затвор Г. Блатски, Стъклето и Тоци. Трима от хората на Галеви - Георги Блатски, Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци са в Бобовдолския затвор, съобщи вчера административният ръководител на Окръжна прокуратура в Кюстендил Камен Пешев.

Тримата са част от организираната престъпна група на братя Галеви и ще излежат присъди от 3.5 г. до 4 години лишаване от свобода. Според присъдата на Софийски апелативен съд и тримата близки на т.нар. "братя" ще изтърпят присъдите си в затворническото общежитие в с. Самораново, където ще бъдат и Пламен Галев и Ангел Христов.

Тримата вече се намират в приемното отделение на Бобовдолския затвор, където ще прекарат 15 дни за аклиматизация и свикване със затворническите нрави, след което ще бъдат преместени в Самораново, обясни прокурор Пешев.

В Окръжна прокуратура все още няма информация дали съдебна охрана е намерила и успяла да връчи документите на Пламен Галев и Ангел Христов, които бяха осъдени на 5 и 4 години лишаване от свобода, като ще изтърпяват наказанието си в затворническото общежитие в Самораново.

Преди да влязат в Бобовдолския затвор, Владимир Ангелов-Стъклето, Апостол Чакалов-Тоци и Георги Блатски са освидетелствани в Спешен център в Дупница. Вчера около 9 часа с две полицейски коли тримата са закарани в Спешния център, където дежурният екип е извършил медицински прегледи на тримата. Оказало се, че те могат да останат зад решетките. Измерено им е артериалното налягане, направена е кардиограма и хирург е прегледал тримата преди затворническата килия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1849 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини