Президентът Путин вече донесе победа на своя екип . . . по хокей (снимка+видео)

  • 08 май 2012 11:03

  • 909
  • 0
Президентът Путин вече донесе победа на своя екип . . . по хокей (снимка+видео)
©

Току-що встъпил в длъжност като президент на Русия, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 участва снощи в мач по хокей на лед срещу отбор от легендарни съветски играчи и донесе победа на своя екип от аматьори, като вкара два гола, предаде АФП.

Руската телевизия излъчи днес видеозапис от срещата. В червено-бяла фланелка с номер 11, Путин на два пъти вкара шайбата в мрежата на противника. Всеки сполучлив удар на новия президент бе посрещан възторжено от неговите фенове, сред които се открояваха двама приятели на силния човек в Русия - бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 и бившият германски канцлер Герхард Шрьодер. Присъства и президентът на Международната федерация по хокей Рене Фазел. "В момента тече световният шампионат по хокей на лед. Пожелаваме победа на нашите национали. Нека днешното поколение да е достоен наследник на легендарните спортисти от миналото", заяви Путин на церемония по връчване на медали след мача.

На среща със спортисти през февруари 2011 г. Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 обеща, че ще се научи да кара кънки и според негов говорител много пъти е тренирал нощем, за да може да играе хокей на лед. Носител на черен колан по джудо, Путин неведнъж е участвал пред публика в подобни прояви. Включи се например в тренировка на шампиони по джудо, светът го видя седнал на пилотското място в самолет за борба с пожари, опита се пред камери да кара и болид от Формула 1, напомня АФП.

Последвайте канала на

БТА
909 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини