Плевнелиев: България предприема процес на децентрализация

  • 03 май 2012 19:25

  • 741
  • 3
Плевнелиев: България предприема процес на децентрализация
©

България предприема процес на децентрализация и швейцарският опит може да бъде много полезен за нас, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който се срещна днес на “Дондуков” 2 с председателя на Съвета на кантоните във Федералното събрание на Конфедерация Швейцария Ханс Алтхер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Отношенията между България и Швейцария са отлични и задачата на институциите и държавниците от двете страни е да поддържат това ниво в бъдеще, бе общата позиция на президента Плевнелиев и на председателя Алтхер. Българският държавен глава изрази признателността си за предоставената от Швейцария финансова помощ на страната ни в размер на 76 млн. швейцарски франка, в рамките на приноса на Швейцария за подпомагане на новоприетите в ЕС държави.

Държавният глава запозна Ханс Алтхер с подготвяната у нас административна децентрализация, която има за цел да засили управленските способности на местните власти при решаването на въпроси от общински и областен характер. “България последователно ще осъществява процес на децентрализация и насочването на ресурси към отделните й региони. Това е част от процеса за формиране и отстояване на националните приоритети в многогодишната финансова рамка на ЕС 2014-2020 г.,” подчерта Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Ханс Алтхер изрази пред българския държавен глава готовността на Швейцария да сподели своя опит по отношение на административната децентрализация.

Президентът Плевнелиев изрази признателността на страната ни за експертната подкрепа от швейцарска страна при подготовката на България за присъединяване към Шенгенското пространство. Изразена бе надежда за скорошно подписване на Споразумението за избягване на двойното данъчно облагане.

Последвайте канала на

Десислава Станева
741 3

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2012.05.04 | 12:10

3
Може да е без характер и да му немат респект този паун , ама по-добре от гоцета и секакви подобни долни ДС и БКП отрепки които разтягат едни и съши локуми над 20 г. Писна ни от преход другари комунисти и дс милиционери !
Nel

2012.05.04 | 12:10

2
Идеята не е лоша,но дали е възможно да се реализира и да заработи ефективно?!
kamen

2012.05.04 | 12:10

1
Прав си - страната ни по-безличен и по-сив президент от Първанов не е имала и едва ли ще има. Росен дано да успее да вдъхне повече доверие, че засега е малко като дете.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини