Пореден плагиатски скандал разтърси Германия

  • 03 май 2012 16:20

  • 1183
  • 1
Пореден плагиатски скандал разтърси Германия
©

Лидерът на парламентарната група на партията на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Флориан Граф бе лишен от докторската степен.

Ръководителят на законодателите от Християндемократическия съюз бе уличен в плагиатство при написването на докторската си дисертация, пише лента. Университетът в Потсдам, източна Германия, откри в труда на политика преписани пасажи, които не били посочени в доктората. Имената на жертвите на плагиата не присъствали и в задължително посочваните източници. Според Граф от 210 страници били преписани само седем. Въпреки това, той няма да оспорва решението на ръководството на учебното заведение, което го лиши от степента.

Под подозрение за нарушаване на научната етика попадна и федералният министър на образованието Анета Шафан. По този случай в момента се провежда разследване и докато не бъдат намерени доказателства за преписване, няма да бъдат повдигани обвинения.

Аферата с преписаните научни трудове избухна през 2011 г. Тогавашният министър на отбраната Карл-Теодор цу Гутенберг бе уличен в плагиатство и бе лишен и от доктората, и от длъжността си. След това още няколко политици от Германия бяха намерени за виновни в преписване. Една от тях бе бившият заместник председател на Европейския парламент Силвана Кох-Мерин.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Много важно

2012.05.04 | 05:09

1
Голяма работа, това да са му греховете на човека. У нас във всички университети всичко е copy-paste от интернет, на кой му пука. Къде, къде по-лоши неща се правят от някои политици по света, пък тях ги изкарват герои по телевизията.

Добави коментар

Водещи новини