Потребителската такса за преглед при лекар остава 2,90 лв.

  • 02 май 2012 14:47

  • 1255
  • 0
Потребителската такса за преглед при лекар остава 2,90 лв.
©

Отвързване на таксата за посещение при личен лекар от минималната работна заплата ще се случи с промяна в закона за здравното осигуряване, която ще бъде внесена за разглеждане на заседанието на правителството следващата седмица, съобщи здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, цитирана от Дарик радио.

До гласуването на промяната от Народното събрание таксата ще бъде 2,90 лева, което е в сила от 1-ви май, с увеличението на минималната работна заплата от 270 на 290 лева, обясни министър Атанасова.

С промяната ще се въведе постоянна такса от 2,70 лева, а еднодневният престой в болница ще се таксува с 5,40 лева. Решението за тази промяна е съгласувано с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, заяви още здравният министър. "Не смятам, че това е популизъм. Да, вярно, касае се за 0,20 лева, но това са средства, които дава всеки болен българин от джоба си", заяви Атанасова.

Според здравния министър още през ноември, когато правителството е решило да бъде повишена минималната заплата и едновременно с това всички ставки, които са обвързани с таксите, тоест процентът от МРЗ, обвързан с таксите, да се премахне и да не бъдат обвързани в различните закони, е възложило на министерствата, в никакъв случай не е било популизъм още тогава.

Последвайте канала на

Novini.bg
1255 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини