Закопчаха трима търговци на антики

  • 02 май 2012 14:06

  • 805
  • 0
Закопчаха трима търговци на антики
©

Трима мъже са арестувани в момент на сделка с културно-исторически ценности. Спецоперацията, насочена срещу контрабандната търговия, е реализирана от служителите на ГДБОП.

Те работили от няколко месеца по сигнал за предстояща сделка. Стигнали до информация, че тя ще се осъществи на територията на Сливенска област и в акцията били включени антимафиотите от ОДМВР-Сливен.

След внимателно планирани съвместни действия спецслужителите засекли в района на бензиностанция в Нова Загора трима мъже, които пътували в два автомобила - Ауди 5 и Пежо „206“. След осигурено наблюдение, Р.В./41 г./ от гр. Благоевград, К.И./41 г./ от Бургас и Р.Д /38 г./ от Ямбол били задържани в момент на сключване на сделката. При предприетите претърсвания на двете коли и в тримата мъже са открити 125 монети от бял и жълт метал, накити и метални орнаменти, керамична купа, камък с човешко изображение. Намерени са лупи, електронна везна, кирки и лопати, иззети са и мобилните им телефони.

По случая е образувано досъдебно производство във връзка с чл.278 и чл.278А от НК. Продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Последвайте канала на

805 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини