БСП събра хората си, за да се гневят (снимки+видео)

  • 01 май 2012 11:00

  • 15555
  • 123
БСП събра хората си, за да се гневят (снимки+видео)
© Булфото

Стотици българи от цялата страна се събират на площад Народно събрание за традиционния първомайски митинг на БСП.

Двайсетина минути преди началото му дойде и кандидатът за лидерския пост в партията Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в.

От БСП обявиха днешния ден на труда за ден на гнева и дадоха възможност на своите симпатизанти да покажат червен картон на управляващите.

От левицата организират протестния митинг, на който българите солидарно с трудещите по целия свят да изразят волята си за едно по-добро бъдеще, за изход от кризата, икономически растеж, нови работни места и по-високи доходи.

Червените младежи от София пък организират акция "Бюджет та дрънка. Да помогнем с последните си жълти стотинки на министър Дянков да върже бюджета."

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, президент 2002 – 2012 година, пристигна  също на националния първомайски митинг на БСП.

Със стихотворение на Христо Смирненски започна националният митинг на левицата.  Председателят на Градския съвет на БСП Румен Овчаров даде неговото начало. 

Лидерът на БСП Сергей Станишев честити 1 май на всички участници в митинга."Скъпи приятели, уважаеми другари и другарки, честит 1 май, честит празник, честит Ден на гнева срещу едно арогантно и некомпетентно правителство, което изпращаме да си ходи", заяви Станишев. Той започна да скандира „оставка” за правителството на ГЕРБ. „Властта гази ежедневно и демокрацията, трудовите права, мачка икономиката. Ние казваме "не" на ГЕРБ, "не" на правителството на Бойко Борисов. Казваме – оставка”, заяви още червеният лидер. Той се обяви категорично срещу произвола на управляващите и поясни, че три години правителството не  иска да чуе хората.

Във връзка със споразумението АСТА президентът на ПЕС бе категоричен, че европейските социалисти няма да допуснат споразумението да мине през Европейския парламент.

"Къде е държавата? Няма я. В страната има над 500 предприятия, в които не се изплащат заплатите на работниците, коментира червеният лидер. Властта е некомпетентна и злонамерена и трябва да си ходи", каза още Сергей Станишев.

Около 5000 души се включиха в първомайския митинг-протест на БСП на площад „Народно събрание” в столицата. Около 3000 от тях са членове и симпатизанти на левицата от страната. Присъстващите показаха "червен картон" на управляващите като издигнаха флаери с надпис "Първомайски протест на левицата", а на гърба - "Срещу лъжата, наречена ГЕРБ".

Денят на гнева във Варна

Червени балони пуснаха във въздуха младите социалисти като символичен знак  към напусналите страната ни поради нарастващата безработица свои връстници. Въздушните символи са с конкретни дестинации, които са предпочетени от напусналите България. Акцията на младежите даде началото на първомайското шествие на БСП-Варна, което тръгна от площад „Независимост”.

Денят на гнева в Бургас

Под съпровода на седем тъпана, се проведе първомайското шествие на социалистите в Бургас. Събраха се десетки привърженици на левицата в морския град, за да отбележат Първи май с шествие и концерт. Те бяха предимно пенсионери, имаше и членове на младежката структура на партията в Бургас. Социалистите носеха транспарант, на който бе написано: „Работа, справедливост, братство”. Членовете на младежката структура бяха издигнали плакати с надписи: „Искаме право на бъдеще”, „Искаме право на труд”, „Днес безработните празнуват Деня на труда”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
15555 123

Коментари 123

Добави коментар
...

2013.01.12 | 18:39

123
Какво се краде ? Дай пример ? Малоумник, като ми покажеш нещо подобно на това как Масларова пребоядиса един старчески дом за милион и кусур, тогава ми говори за кражби. Като ми дадеш пример на това как царя прибра горите на българия, а други ги замениха с/у панелки в циганските квартали на София, тогава пак ще говорим. Това са лъжи, безпочвенни обвинвния. Факти - зала Армеец, софийско метро, магистрали .. от това ли крадът ?! Или кражбите идват от договорите за Белене в продължителност 31 години ? 600 милиона евро погребани там, без никакъв план и проучвания, само и само господата оправляващи да си пребират комисионните от руснаците.

2012.05.02 | 09:01

68
Сега повечето държавни поръчки-с пари от данъците на народа-се печелят от герб-ерски фирми..........Какво се краде-ами източва се НЗОК,като се купуват от болниците прескъпи лекарства,къде отидоха 1.4 милиарда от НЗОК Защо е толкова безпомощна държавата пред контрабандата с цигари и т.н.
БСП=ГЕРБ

2012.05.02 | 12:31

80
АБе, когато имаше протести за шистовия газ, как така се оказа, че имало закон според който не може да се правят митинги до НС, а сега поблем няма??? Как точно става тази работа
...

2012.05.03 | 00:15

122
Ще ти кажа как. Наглите комуняги замаскираха митинга си с празника, за пореден път превърнаха в политика нещо чисто, нещо добро, нещо истинско. Дядовци, тръгнали на разходка им набутаха знаменца в ръцете, калабалък да правят ! Защо не построиха една къща в с. Бисер, вместо да правят тоя тъп PR ?

2012.05.01 | 20:23

27
Днес,от 19.30 по БТВ гледайте какво е направено от народа по времето на социализма,3000 заводи,АЕЦ Козлодуй, язовирите, и т.н.,заводите бяха приватизирани и разграбени от шепа хора,станали милионери,а на народа оставиха 290 лева заплата......... Ако ще правим капитализъм,нека да е като в Англия В белите държави има постоянно повишаване на минималната почасова трудова ставка( само за пример ще дам UK,където от 2.90 паунда през 1997 сега вече е 6.19 паунда на час,а в Лондон по-специално е 8.00 паунда на час )Не е трудно човек да сметне колко може да изкара на ден човек при тези минимални часови ставки в Лондон-при 10 часа работа-192 лева на ден бруто за най-черната работа.А в БГ има хора,които работят по 12 часа на ден,осигуряват ги на 4 часа,и им дават около 400 лева месечна заплата.В развитите страни такива хора са наричани НОВИТЕ РОБИ,РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ,и как ли още не.......Ниските доходи убиват българския народ,буквално.А сега те са вече три години замразени..Няма какво да споменавам и пенсиите на възрастните в БГ.Демографски ние сме пред изчезване,вече е факт :едно дете на семейство средно в БГ............И това може да се наименува единствено като ГЕНОЦИД!!!!!!!!!! В България няма реална пазарна икономика,има олигархични и картелни кръгове,които изпиват жизнените сокове на българите,при постоянно вдигане на цените съчетано със замразени доходи........ Цените на лекарствата са едни от най-високите за ЕС,при най-ниски доходи............

2012.05.03 | 00:15

121
А ти прочети малко история за да разбереш какво е било преди твоите мили комунисти да дойдат на власт!Как за малко повече от 45 год. след освобождението е постигнат такъв напредък и е направено толкова много,но всичко свършва в момента в който шепа дребни тарикати и мързели завземат властта.И ако в отговор кажеш,че не са били такива ще те помоля да ми посочиш един от тях който е бил земеделец,производител,търговец или нещо друго.Всички са били голи и боси лентяи и след завземането на властта са се настанили в имотите от които за назидание за изхвърлили "гадните буржоази" и са се обгърнали с лукс и привилегии.Така че,дари ми смехурко,историята не започва от 44-та,добре е да го знаеш и да понаучиш какво е било!!!
plamen4o

2012.05.02 | 19:02

118
БКП ли направи тия заводи бе боклук червен?Още май ви се иска да ни ебете!!Да ама не...сега е наш ред вас да ви праскаме отдзад без вазелин!!Не се накрадахте и не се наядохте!!Ти ще ми говориш че си построил България!!Направиха я такива като мен дето работехме на ангария зя жълти стотинки!!!Трудоваци..интернирани..затворници и обикновени хора!!А ти боклук такъв имаш наглоста да искаш да ни ебеш и да ни убеждаваш във твоята шизофренична вярност към партията ти убиец и крадец!!Сачкай се някъде сам гнидо мръсна!
PLAMEN40

2012.05.02 | 09:14

76
Ами ще получават най ниските доходи и пенсии !!Докато на власт са червенухите крадливи и техните котила ще е така!!А тези дето плачеш че работят `12 часа а ги осигуряват на 4 си е за тях щото взимат почече пари като не си плащат осигуровките!!И докато ченгета и военни които не стига че се пенсионират млади..не плащат никакви осигуровки и накрая получават годишна заплата накуп!!!
...

2012.05.01 | 20:25

28
В България до момента не е извършвано подробно изследване, систематизиране и анализиране на престъпленията на комунистическия режим. Този 45-годишен период на страната не е подлаган на задълбочен прочит от професионални историци. За разлика от други бивши социалистически страни в България не беше създаден институт или служба за изследване и документиране на комунистическите престъпления. Острите политически спорове по темата продължават и до днес, но не допринасят с нищо за проучване на това минало. Извършените престъпления по време на комунистическото управление в България не са широко известни не само на българското общество, но и остават непознати на световната общественост. В подкрепа на тази констатация е факта, че в Черната книга на комунизма, изследваща престъпленията на световния комунизъм (издадена през 1997 г.), на България са посветени 2-3 страници от общо 700. Разкритията, направени след 10 ноември 1989 г. , са дело на отделни изследователи и журналистически разследвания. Престъпленията на комунизма могат да бъдат обособени в няколко групи. Първата е престъпления срещу личността. Към нея се отнасят убийствата без съд, мокрите поръчки, незаконното лишаване от свобода и насилствено изтръгване на показания. Втората е съдебно-административни репресии - към нея спадат разправата чрез съдебни органи, изселванията, лишаването от право за свободно предвижване в страната и в чужбина, нарушаване на правото на вероизповедение, престъпления против националното и расовото равенство. Третата категория се отнася до финансови и екологични престъпления, каквито са създаването на черни партийни каси, изнасянето на национални капитали чрез външно-търговски дружества, облагодетелстване при системата на номенклатурните привилегии и специални възнаграждения на т. нар. правоимащи, както и прикриване на факти, свързани с екологични замърсявания, довели до увреждане здравословното състояние на населението. Към тази група следва да се приобщи и контрабандата на специална продукция (оръжие, боеприпаси, взривни вещества), наркотици и стоки, прикрита зад партийния евфемизъм "транзитна търговия", издигна през 1978 г. в официална държавна политика. Четвъртата група са престъпления, свързани с национално предателство, като опита България да бъде превърната в 16-та република на СССР, участие във военни интервенции и държавен тероризъм, каквото е безвъзмездното подпомагане на леви терористични режими, както и на отделни лица, обявени за международни терористи. Отделно може да се разгледат и някои документални престъпления, извършени в края на 1989 г. и началото на 1990 г. чиято цел е да се прикрият предишни престъпления на режима, каквото се явява унищожаването на досиетата с дълбоки последствия за разитието на страната и политическите процеси в България след промените.
АЗ ИЗБРАХ СТАНИШЕВ!

2012.05.03 | 00:14

120
По времето на Станишев в България идваха чужди инвестиции, при гереберите те бягат навън. По времето на Станишев по изследвания на международната организация "Прозрачност без граници" България е по-малко корумпирана, докато при герберите на Борисов е най-корумпираната държава в ЕС. По времето на Станишев бяха построени повече магистрали отколкото при Борисов. По времето на Станишев сивият сектор и контрабандата бяха по-малки отколкото при герберите на Борисов. По времето на Станишев престъпността бе дори по официални данни 15 % по ниска отколкото при герберите на Борисов. По времето на Станишев пенсиите растяха ежегодно с ръст по-висок от този на инфлацията, при Борисов реалните доходи на всички нас са се сринали. Станишев знае великолепно чужди езици и е уважаван и харесван от европейските лидери, Борисов не може да говори добре дори български и е за посмешище в Европа. Станишев все още живее под наем, въпреки че е повече от 10 години лидер, докато Цветанов за 3 години в политиката заграби 6 апартамента!
...

2012.05.02 | 19:02

119
Ей .. като писатели с беден речник сте тука, от къде ги взе тея данни за икономически растеж и престъпност. Дай линк ?! Дай нещо офицялно ?! По времето на серГЕЙ, европа спря субсидийте заради обема на корупциата в България, сега е въстановена огромна част от доверието на ЕС и парите започнаха да идват. По време на серГЕЙ повече магистрали отколкото при Борисов ? Да не те е ударило слънцето днеска на митинга ? Контрабандата за които говориш, са само и единственно цигарите и това е абсолютно нормално - само ще ти дам за пример Сухия режим в Щатите, и какво е последвало от това, но за съжеление ЕС ни изисква вдигане на акциза на тютюневите изделия. Нормално е първите няколко години след влизането на такъв закон, престъпноста да се обагодетелства, докато се намери вариант за противодействие, плюс това митничарите на границата, които контролират всичко, са си все същите от край време. За престъпноста 15% по ниска - друг път. Забравихте ли Кюлев, Георги Илиев, Димата, Бай Миле, Стоил, Клюна и т.н. дето ги изтрепаха по-време на "ниската престъпност" при оправлението на БСП. Повишаване на пенсий ?! Веднъж с 5 лв., това е което аз помня. Колкото до апартаментите на Цецо, човека се подложи на щателна проверка - нещо което никой друг политик не направи, въпреки поканите от страна на ГЕРБ, а и нека не забравяме символичния хонорар на Доган от повече от милион, като хидро инжинер или кавото беше там. Или пък палатите му, които струват сигурно колкото 600 апартамента, като на Цветанов. "Прозрачност без граници" ..боже, колко мъка има на тоя свят боже. Изчезнаха цели томове от досието на агент Гоце, ти за прозрачност ще ми говориш. Гоце - господин държавна сигурност, само забравяш да споменеш, че и той чужди езици не говори.
-

2012.05.02 | 09:17

77
Смешен си...

2012.05.02 | 17:29

114
Какъв геноцид при соц-а ви гони бе ваща майка дееба тъпа нагла,да изпукате копелета недоносени лъжливи гърбоноси.Такъв геноцид имаше,че станахме 9млн. и ядяхме най-чистата и качествена храна и бяхме една от най-здравите нации!!!!!!!!!.Тия ше ги говорите на отраженията си в огледалото!

2012.05.02 | 19:01

117
Не е ли ви срам, че вие изпратихте децата и младите хора в чужбина.С тия пенсии и заплати, които вие докарахте доникъде, ако не са парите от чужбина. Ама с вас крадливи твари децата няма да се върнат никога
...

2012.05.02 | 17:29

116
Не геноцид, никой не е казал това ...а РОБСТВО ! Всеки робовладелец би си хранил робите, за да има повече, отностно чистотата на храните е световна тенденция, а дали сме били най-здравата нация не се знае, защото няма статистики, други различни от това, което "партията майка" разгласява. Понякога се чудя, ако Луната падне на Земята, дали Станишев няма да обвини Бойко Борисов за това.
roshav

2012.05.02 | 17:29

115
Ей, тъпак, това, че ти е изгодно да не знаеш не означава, че можеш да си правиш гавра с хората, биваха заточвани по лагерите за измислени престъпления срещу народа. СКАПАНО ЛАЙНАРЧЕ ЗАСРАМИ СЕ И ПОЧЕТИ ПАМЕТТА ИМ КАКТО ГО ЗАСЛУЖАВАТ.

2012.05.02 | 16:45

113
Направо ги съжалявам тези млади хора които са на снимката,а и другите млади дето присъстват.В политическата история на БСП има достатъчно факти с които се вижда тяхното престъпно управление,престъпно безхаберие спрямо народа.Върхушката на БСП трябва да е по затворите,а не да развява червени знамена.Млади хора опомнете се и разкарайте тази червена мафия.
ББ,член на БКП

2012.05.02 | 01:15

30
Реалността е опасно грозна-4 милиарда от резерва ги няма,изчезнаха безследно и 1.4 милиарда национализирани от НЗОК,сега се посяга и на парите от Сребърния фонд,въпреки отрицателните становища от БНБ и Европейската централна банка,говори се вече и за нови външни заеми...... След 3 годишно замразяване на доходите днес вдигнаха с 20 лева минималната работна заплата,която достигна космическите 290 лева,но пенсиите си остават непроменени..... В белите държави има постоянно повишаване на минималната почасова трудова ставка( само за пример ще дам UK,където от 2.90 паунда през 1997 сега вече е 6.19 паунда на час,а в Лондон по-специално е 8.00 паунда на час )Не е трудно човек да сметне колко може да изкара на ден човек при тези минимални часови ставки в Лондон-при 10 часа работа-192 лева на ден бруто за най-черната работа.А в БГ има хора,които работят по 12 часа на ден,осигуряват ги на 4 часа,и им дават около 400 лева месечна заплата.В развитите страни такива хора са наричани НОВИТЕ РОБИ,РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ,и как ли още не.......Ниските доходи убиват българския народ,буквално.А сега те са вече три години замразени..Няма какво да споменавам и пенсиите на възрастните в БГ.Демографски ние сме пред изчезване,вече е факт :едно дете на семейство средно в БГ............И това може да се наименува единствено като ГЕНОЦИД!!!!!!!!!! В България няма реална пазарна икономика,има олигархични и картелни кръгове,които изпиват жизнените сокове на българите,при постоянно вдигане на цените съчетано със замразени доходи........ Цените на лекарствата са едни от най-високите за ЕС,при най-ниски доходи............
...

2012.05.02 | 16:43

112
Незнам дали са 4 милиарда, но знам че правителството на ГЕРБ изплаща малоумните договори и покупки на тройната коалиция. Много е лесно да се каже какъв излишък са оставили, а да не споменават за плащанията, които трябва да се направят. Тоест, видите ли ние оставихме 4 милиарда излишък, след като взехме 8 милиарда ... ХА ! Първи клас математика - оставили са ни един гол **й.
наи великия

2012.05.02 | 16:43

111
само така при тоя герб ще ходим още дъъъъъъъъъъъъъъълго време без работа и заплати

2012.05.02 | 16:34

106
Добре, че по времето на Р. Овч. и Съселчо цъфтяхме и връзвахме... Да еба и наглите лайнари, нямат капка достойнство. Също като Костов, който след привацизацията с цялата си наглост остана в политиката. Рано или късно всеки си плаща, дори безбожните комуняги. И ако на площада е имало 5 000 човека, защо не е имало 5 000 полицаи?
...

2012.05.02 | 16:42

110
Защо не е имало 5000 полицаи ? - защото имаме нормално правителство за пръв път от 70 година насам. Защото 89-та, когато стотици хиляди хората излязоха по улиците да протестират, срещу тея природни недуразумения, всички помним онова велико изказване на Петър Младенов - " да дойдат танковете". Сега ми кажете нагли червени лайнари, ако Бойко Борисов е на половина такъв, какъвто искате да го искарате - дали щеше да ви позволи да си покажите носовете от къщите си навън. Нали е бандит и мутра, що не действа по мутренски ? Не другари, в голяма грешка сте. Мутренските групировки бяха създадени по времето и именно от БСП, а в частност Луканов и обкръжение, за да обслужват червените олигарси, кредитни милионери и подобна паплач. Прав е премиера, когато казва че се забавлява с тях, има една поговорка, "Куче, което лае - не хапе" - това е БСП, жалки остатъци от 70 годишната история на българския комунизъм. Както казах и преди, като им гледам електрората, скоро такава партия няма да има.
паро

2012.05.02 | 16:42

109
доказаният нищоправник Гоце, руският агент, и той се спретнал там, да снася инфо от първа ръка на Путин ли?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини