Шефът на БДЖ: Българите да се научат да си купуват билети

  • 01 май 2012 10:44

  • 1041
  • 0
Шефът на БДЖ: Българите да се научат да си купуват  билети
© Булфото

В момента всичко е тихо и кротко и нещата изглеждат нормално, но е ясно, че в този хубав ден най-вероятно пътуванията ще се осъществят по-късно през деня. Опасяваме се, че има пренаселеност на влаковете. Това заяви изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” Йордан Недев в интервю за БНР.

На въпрос за продадените билети, Недев каза, че голяма част от хората си купуват билети на място, а има и много хора, които пътуват с абонаментни карти. По думите на Недев тепърва изпитанието предстои и то е днес. Ясно е, че когато хората тръгват да пътуват, те го правят не в един ден, но при връщането това не е така, констатира изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ”.

Във връзка с проблемното пътуване на гражданите при предходните почивни дни, Недев изрази надежда, че днес това ще бъде избегнато. Въпреки всичко обаче има вероятност да има недоволство и проблеми при пътуванията.

Припомняме, че по Великденските празници влаковете бяха препълнени, хората пътуваха прави, имаше и дублирани билети.

На въпрос дали е открита човешка грешка за тези проблеми, Йордан Недев каза, че човешкият фактор е основен. Очевидно е, че трябва да има повече вагони, добра информационна система, но за да ги има тези неща, българите трябва да се научат да си купуват билети, коментира Недев.

По повод кражбите в БДЖ, шефът на компанията заяви, че борбата е безмилостна жестока. „Вече сме я започнали и мисля, че имаме някакви успехи. Тези, които се занимават с това, ще се чудят откъде им е дошло”, категоричен бе Йордан Недев.

В последните дни БДЖ проведе няколко хайки във връзка с кражбите в дружеството. Специализирано звено за бързо реагиране ще бори кражбите на гориво в БДЖ. Два екипа от служители на дружеството денонощно ще правят проверки, докато не спрат кражбите, обяви на брифинг управителят на "БДЖ - Товарни превози" Пламен Джуров. По думите му близо 2 млн. губи превозвачът годишно от изчезнало гориво.

Последвайте канала на

1041 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини