Родители протестират срещу проектозакона за закрила на детето

  • 28 април 2012 13:56

  • 6774
  • 17
Родители протестират срещу проектозакона за закрила на детето
©

Протест на родители срещу проектозакона за закрила на детето започна в София.

Той беше представен за обществено обсъждане още в края на миналата година и има амбициите за един съвременен закон с модерно отношение към децата.

Законът обаче породи много дебати. И в момента дори продължават да се изпращат нови предложения и препоръки.

Родителите остро разкритикуваха възможностите за по-голяма намеса на държавата в отглеждането на децата, които според тях дават новите текстове в закона. Протестиращите днес искат пълното преработване на закона, защото според тях родителите ще имат само задължения и никакви права.

„За съжаление, дебатът, който се води в момента основно в общественото пространство е именно за действащи и то от доста години текстове в Семейния кодекс и Кодекса за закрила на детето, обясни пред бТВ Елена Кременлиева, директор "Социално включване" към Министерството на труда и социалната политика.

„Текстове по отношение на насилието, текстове по отношение на родителските права и задължения, текстове по отношение включително и на религиозните дейности и това са текстове, които действат в Закона за закрила на детето повече от 10 години," коментира  още пред бТВ Кременлиева.

От социалното министерството допълниха, че в работната група по закона са работили повече от 10 национално представени неправителствени организации. В министерството се надяват законът да се преработи и да бъде представен в окончателния му вид до края на годната.

Последвайте канала на

Весела Найденова
6774 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Вижте това #2

2012.05.08 | 02:24

17
http://star05.net/news.php?readmore=30
Вижте това

2012.05.08 | 02:07

16
http://star05.net/news.php?readmore=33
До "работодател"

2012.05.02 | 02:36

15
Скъпи работодателю,ограмоти се преди да даваш мнение,че си по-смешен и от въпросните"тинейжари"!
ОООВ (Организацията Обичаща Отрочетата Ви)

2012.04.30 | 00:39

14
"Мили родители, след като сте ги родили, отгледали и сте треперили над тях всеки ден ще имате удоволствието да предадете децата си на Светата Държава. Ниско-платен, не-дообразован служител ще ви дойде в къщата, ще ви гледа по шкафовете и ще се постарае да намери нещо, за което да се хване, защото трябва да оправдае мизерната си заплатка. Но не се притеснявайте всичко това е за ваше добро и за доброто на децата ви. Ако нещо не ни хареса ще имаме пълната власт да ви ги вземем и заведем там, където друг ниско платен и простичък служител ще се грижи за тях много по-добре от вас. Ако не сте убедени в правотата на това начинание ние ще продължаваме да ви заливаме със скалъпена, теденциозна пропаганда как тук или там някой си родител от неизвестен произход и етнос бил направил незнам си какво. Ще издирм всяка женица, която е попаднала на смотан баща и не сериозна майка и нещо и се е случило в миналото, която да свири на драматичните стуни на вашите души. Ние сме посветили целите си сили да се погрижим за 10-те часни случии, в които неуспоримо родителите са се отнесли лошо и ще съобразим закона само с тях и няма да се занимаваме с масата ( всички останали), които видиш ли били добри подители, моля ви се?!!? Успокойте се сега и типично по нашенски продължавайте да си казвате - "Това не ме засяга!" И да не сте посмели да кажете, че и през комунизма даже не било толкова зле! Ние (организациите приблали парите за законопроекта) знаем най-доброто за децата ви така, че без протести предейте цялата власт в ръцете на Светата Държава. Благодаря ви за съдействието!"

2012.04.29 | 21:21

13
Za sajalenie vijdam bade6teto taka: Obrazovanieto 6e bade vse po trudno dostapno. Ka4estvenoto obrazovanie 6e bade mnogo skapo - samo za bogati. Sega v momenta 4ovk koito zavar6va vis6e e s ostareli znaniq. Tezi znaniq sa nenujni na biznesa 6toto konkurenciqta e zdrava a za konkurenciqta li si - falira6. Na obiknovenniq 4ovek 6e sa mu nujni dosta4no znaniq kolkoto da si var6i prostata rabota. Korporaciite taka 6e badat organizirani 4e 6e se naema 4ovek za specifi4na cel, taka 4e toi da bade lesno zamenen. O6te ot desetiletiq v korporaciite se raboti po proceduri, taka 4e vseki da moje da gi izpalnqva. Obiknovenniq 4ovek 6e raboti za da ocelqva. Do penciq nqma da moje da se dojivee
Spartak

2012.04.29 | 21:20

12
Do rabotodatelite-vie ste edni Andre6kovci.Ako biahte tolkova na4eteni,za6to da6terite vi se darjat kato prostitutki i si kra6tavat decata s latinski imena.Kato ste tolkova sposobni varvete v 4ujbina da si prodavate sposobnosta ,ama mai bai Ganiovci kato vas,vireiat samo tuk.
До работодателя

2012.04.29 | 21:19

11
''Rabotnika e evtin zamenim resurs. jivota mu struva kolkoto torba s laina.'' Пържи се в ада лайно нещастно. Нещата се обръщат, Бог ще те накаже един ден. Пожелавам ти да ти се случат всичките страдания, които си си заслужил.
Работник

2012.04.29 | 21:19

10
Ако имаш късмета да работя за теб и започнеш да ме малтретираш като роб, ще те поръчам да те осакатят, после като останеш инвалид за цял живот ще се замислиш дали работникът е торба лайна. Учил съм 9 години във ВУЗ-ове, както е чужбина , така и в България и няма да търпя боклуци като теб да ми се качват на главата. Потърси малко в интернет и ще видиш, че няма да си първия работодател станал инвалид с течение на обстоятелствата.
Celestian

2012.04.29 | 21:19

9
„Текстове по отношение на насилието, текстове по отношение на родителските права и задължения, текстове по отношение включително и на религиозните дейности и това са текстове, които действат в Закона за закрила на детето повече от 10 години," коментира още пред бТВ Кременлиева. И щом е така, нека си зададем логичният въпрос - За какъв чеп ни е нов закон тогава?
асфявефж

2012.04.29 | 21:13

8
кви права да имате ве, тва да не са ви кучета, много ясно че като сте ги направили имате задължения. заради липсата на такъв закон много деца страдав! в англия детето ти го взимат, ако го гледаш на стайна температуйра с 5 градуса по-висока от допустимата.

Добави коментар

Водещи новини