Заловиха общински съветник с подкуп

  • 27 април 2012 12:29

  • 833
  • 0
Заловиха общински съветник с подкуп
©

53-годишен ямболски общински съветник е задържан с подкуп.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Ямбол. Акцията е проведена вчера от служители на териториалното звено „Борба с организираната престъпност”, под прякото наблюдение на Окръжна прокуратура-Ямбол. Тя е резултат на проведен комплекс от издирвателни и процесуални дейности в хода на проверка по сигнал, че общинският съветник е поискал от гражданин сума от 1000 лева, за да помогне в получаването на общински терен.

53-годишният мъж е задържан от антимафиотите, след като получил първата вноска (200 лева) от исканата сума. Първоначално е задържан за срок до 24 часа, а с постановление на Окръжна прокуратура – Ямбол му е взета мярка от 72 часа „задържане под стража”. По случая е образувано досъдебно производство и е повдигнато обвинение на задържания за извършено престъпление по чл.304б ал.1от НК. Работата по случая продължава в сектор БОП-Ямбол. Предстои внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение.
Задържаният има две наложени присъди (през 2001г и 2003г.), по чл.183 от НК, за неплащане на издръжка и по чл.345 от НК, за използване на чужди контролни знаци на МПС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
833 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини