В България годишно около 60 000 души даряват кръв

  • 14 юни 2011 10:35

  • 557
  • 0
В България годишно около 60 000 души даряват кръв
© Булфото

Атанасова поднесе поздравления по повод честването на Международния ден на доброволния кръводарител от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов приветства участниците в конференцията. Той каза, че в България годишно около 60 000 души даряват кръв, с която се спасяват множество човешки живота.

Конференцията се организира под патронажа на Парламентарната комисия по здравеопазване и Министерство на здравеопазването, Българският Червен кръст (БЧК) и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ). С форума се чества Международния ден на доброволния кръводарител На конференцията ще бъде представена дейността на центровете и отделенията по трансфузионна хематология в страната през 2010 година и очертани перспективите в тази област.

На форума ще бъде направен цялостен отчет на извършената дейност по кръводаряване, диагностициране, преработване и предоставяне за приложение на кръвта и кръвните съставки през 2010 година. Ще бъде представен проект „Национална информационна система по трансфузионна хематология”, финансиран от Европейския социален фонд по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, чийто бенефициент от юни 2011 г. е Националният център.

Последвайте канала на

557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини