Митничари откриха четвърт милион къса контрабандни цигари

  • 24 април 2012 11:09

  • 688
  • 0
Митничари откриха четвърт милион къса контрабандни цигари
©

Четвърт милион къса контрабандни цигари и над 76 кг. рязан тютюн са задържани от митничарите на Капитан Андреево за седмица, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

От тях над 100 хил. къса цигари и 53 кг. рязан тютюн са открити от митническите служители при щателни митнически проверки на превозни средства, селектирани по метода анализ на риска. За нарушенията са съставени 98 акта за установяване на административни нарушения. Останалото количество цигари и тютюн са иззети от преминаващите турско-българската граница, тъй като тютюневите изделия са надвишавали нормата за безмитен внос.

Преди предстоящите празници от Митница Свиленград отново напомнят, че нормите за безмитен внос от трети страни в страна от ЕС са различни за пътниците, пристигащи по сухоземен и въздушен път. Пътниците над 17-годишна възраст могат да внесат в България в личния си багаж следните тютюневи изделия: 200 броя цигари за въздушните пътници и 40 броя за останалите пътници, 50 броя пури за въздушните пътници и 10 броя за останалите пътници, 100 броя пурети за въздушните пътници и 20 броя за останалите пътници, 250 грама тютюн за пушене за въздушните пътници и 50 грама за останалите пътници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини