Договориха добри отстъпки за лекарствата

  • 21 април 2012 14:03

  • 1677
  • 5
Договориха добри отстъпки за лекарствата
©

Вече са договорени много добри отстъпки за лекарствените продукти, особено за онкологията, които са обявени на сайта на касата, заяви здравният министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, в Ловеч. Тя заяви, че новият момент в управлението на публичните средства ще бъде пълна прозрачност на това, за какво се харчат те.

По думите й днес на заседание Надзорният съвет на Националната здравна каса трябва да разгледа и приеме Наредба 10 за условията и реда за заплащане на лекарствените продукти. След като бъде приета, здравният министър ще я обяви за публично обсъждане в рамките на 14-дневния срок, който е по закон.

„Имам идеи за законодателни промени и подзаконова и нормативна уредба касаеща Комисията по цени. Предложила съм моите идеи на всички парламентарни групи в Комисията по здравеопазване, както и на всички съсловини и пациентски организации и фарма индустрията. Предлагам рашения и очаквам от тях становище, за да може в диалог да се намерят добрите решения”, каза още Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Тя посочи, че приоритетна тема в работата й ще бъде Спешна помощ в три посоки: възнаграждението на хората, тяхната защита, когато посещават адреси и липсата на кадри.

Министърът на здравеопазването откри в Ловеч реновираното отделение по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница в Ловеч.

Последвайте канала на

1677 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ГЛАС НАРОДЕН

2012.04.23 | 20:38

5
Г-ЖО ВЕТЕРИНАРЕН МИНИСТЪР,НАМАЛЕНИЕТО В ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА ТРЯБВА ДА Е В ПЪТИ ПО-МАЛКА,А НЕ ДА НИ ПРОБУТВАТЕ ЖАЛКИ ОТСТЪПКИ ЗА ЛЕКАРСТВАТА ,КОИТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ В БЪЛГАРИЯ...НЕ МОЖЕ АУЛИН-А В КОСОВО,РАЗМИРНА РЕПУБЛИКА,ДА СТРУВА 0.20 /ДВАДЕСЕТ/ СТОТИНКИ ,А У НАС - 1/ЕДИН/ ЛЕВ...И КАК НЯМА ДА Е ТАКА,ДА РАБОТИ С УСПЕХ ЛЕКАРСТВЕНАТА МАФИЯ,КАТО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ ДО АПТЕКАТА,ЛЕКАРСТВАТА ПРЕМИНАВАТ ПОНЕ ПРЕЗ 10/ДЕСЕТ/ РЪЦЕ...
ПИЧА

2012.04.23 | 20:38

4
НЯМА ПРИЧИНА ЗА ТРЕВОГА, СЕГА С НОВИТЕ ДОГОВОРЕНИ ОТСТЪПКИ,КОИТО СА МНОГО ДОБРИ, АУЛИНЪТ ЩЕ СТРУВА ВЕЧЕ ПОНОСИМИТЕ 0.95ЛВ.ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!!!!!ex
Намбър 1

2012.04.21 | 19:00

1
От тая статия нищо не се разбира кажете ги тези отстъпки, и може бе ще са както е дадено за пример в горния коментар, и това отново за да се хвърли прах в очите на хората, но докога ше ви търпим лъжите и ще си играете с здравето на хората? И това е тежката артилерия на ГЕРБ, нямам думи!
g-n Nikoi

2012.04.23 | 20:37

3
министър Атанасова в момента не може да договаря нищо така че всичко което казва е лъжа ако сте забелязали откакто е назначена говори само празни приказки цените на лекарствата не може да свали защото Бойко се е разбрал с Огнян Донев най-много да вдигне гирултия за някой закон за тютюнопушенето иначе е сложена да изкара мандата
dragan

2012.04.21 | 19:09

2
Niama vreme za dobri otstapki

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини