Прокуратурата: Няма драстични нарушения в "Могилино 2"

  • 20 април 2012 14:34

  • 959
  • 1
Прокуратурата: Няма драстични нарушения в "Могилино 2"
©

Проверката на прокуратурата в Дома за медико-социални грижи в Плевен не е установила драстични нарушения в отделението за деца с аномалии.

В дома бяха направени няколко проверки след посещението там на здравния министър Десислава Атанасова.

Проверката на 8 здравни специалисти е извършена по разпореждане на окръжната прокуратура по сигнал. Установено е, че здравните изисквания в отделението за болни деца се спазват и е осигурен задължителния противоепидемичен режим.

В документа се уточнява още, че при проверката не са обхванати финансовото осигуряване и административната дейност, тъй като те не са в обсега на контрол на здравните органи, информира БНР. Прокуратурата ще се произнесе до дни по предоставените материали, уточни наблюдаващият прокурор Иван Шарков.

Същевременно обаче резултатите от проверката на Инспектората на здравното министерство в дома в Плевен сочат, че 18 деца са починали за последната година и половина и са открити груби нарушения при храненето на децата.

Министър Десислава Атанасова и началникът на инспектората Пенка Белева правят проверка на Дома за деца до 3 години в Сливен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
959 1

Коментари 1

Добави коментар
Вили

2012.04.23 | 10:38

1
Ало,Прокуратурата нормално ли е да има такива деца,вие в ред ли сте?Я кажете с колко хилядарки напълнихте джобовете си за да сътворите този документ...

Добави коментар

Водещи новини