Германия и Франция искат промяна на правилата за Шенген

  • 20 април 2012 13:23

  • 1098
  • 1
Германия и Франция искат промяна на правилата за Шенген
©

На фона на проблемите с нелегалната имиграция, Германия и Франция настояват за промяна на шенгенските правила, така че да бъде позволено възстановяване на граничния контрол.

Вътрешните министри на двете държави Ханс Петер Фридрих и Клод Ян заявяват в общо писмо до европейската комисия в Брюксел, че или външните граници на ЕС на юг и изток трябва да станат абсолютно сигурни, или е наложително да се променят правилата на споразумението от Шенген, предаде БНР.

Фридрих и Ян предлагат всяка държава да има право отново да въвежда контрол по границите си за период от 30 дни, ако правителството й прецени, че това е наложително. Повод за едномесечната отмяна на Шенген могат да бъдат вълни от нелегални имигранти или големи мероприятия като световни първенства по футбол.

Писмото на двамата министри ще бъде обсъдено на предстоящата среща на вътрешните министри от ЕС, която започва следващия четвъртък в Люксембург. Въвеждането на граничен контрол и борбата с нелегалната имиграция е една от основните теми при изборната кампания на френския президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в. Досега Берлин не бе критикувал правилата на Шенген. Опозицията в Германия обвини Фридрих, че в писмото си оказва предизборна помощ на колегата си Ян. Правителството в Берлин обаче отхвърли това.

Последвайте канала на

1098 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
codger

2012.04.21 | 20:30

1
чифутските фашизоидни комунисти, отново надигат глава, отново показаха човеконенавистната си същност и фактът, че са расисти и нацисти....мрете кучета, вредни сте за света !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини