Мартин Димитров: Не можем да плащаме акциз на дизела като германците

  • 20 април 2012 08:11

  • 1364
  • 3
Мартин Димитров: Не можем да плащаме акциз на дизела като германците
©

В центъра на кризата в ЕС се говори за увеличаване на корпоративния данък и акциза на дизела. Това ще доведе само до нейното задълбочаване.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

По думите му, тези две мерки заедно означават задълбочаване на рецесията. "Ние трябва да кажем категорично "не", защото ако сега увеличим и данъците в ЕС, това означава, че съюзът ще бъде постоянно място на рецесия и инвеститорите ще отидат на друго място. В момента тенденцията е акцизът на дизела да става все по-висок от акциза на бензина. Голямата грешка обаче е, че не може с Германия и Франция да имаме еднакви нива на акцизите. Не може при нашите заплати, акцизите да бъдат такива като в другите европейски страни. Това е недопустимо", категоричен бе Димитров. Според него пазарът на горива у нас не работи, защото няма конкуренция.

"За да се увеличат заплатите, трябва да има икономически растеж, какъвто при ГЕРБ няма. Ако следващото правителство не доведе такъв, проблемите не се решават, остава само популизмът – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да отиде в един завод и да им даде заплатите. Какво постигаш с това – нищо", заяви лидерът на СДС.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на каза, че коалицията ГЕРБ-"Атака" е била безпринципна, а управляващите след това са се опитали да разбият парламентарната група на националистите. Той беше категоричен, че при ГЕРБ не може да се говори за идеализъм.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1364 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.04.21 | 20:56

2
" Голямата грешка обаче е, че не може с Германия и Франция да имаме еднакви нива на акцизите." - а добър ден ! Какъв е извода - излизаме от ЕС , сваляме акциза на горивата и въвеждаме мита на всички стоки от ЕС . А ако ЕС се противи , да плащат обещетения ...
AJ4A

2012.04.22 | 20:15

3
Излизаме от ЕС казваш ............ После ни спират фондовете, които в момента изхранват голяма част от населението; изгонват всички българи работещи в страните от ЕС, които се връщат в България и "лягат" на "гърба" на социалните фондове, които пък са супер "изтънели" следствие на ...... отменените акцизи ......... държавата цъфти и народа пее, това ли според теб е "пътят към щастието"?!?!?!?!? Ако си малоумен, не си длъжен да правиш обществено достояние този факт, така че по-добре спри да пишеш глупости ........ другарю!!!!! По-добре парите да отиват в бюджета на държавата, отколкото в БОЛШЕВИШКИ СТРУКТУРИ!!!! В България акцизите и преките данъци са ниски, НЕ ТОЛКОВА ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ХОРАТА, КОЛКОТО ЗА ДА ТРУПАТ КОЛОСАЛНИ НАПЪЛНО ЛЕГАРНИ БОГАТСТВА "РОЖБИТЕ" НА КПСС-КГБ и БКП(БСП)-ДС!!!!!! Ако искаме държавата да е част от ЕВРОПА И ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СМЯТ трябва да се научим да ЖИВЕЕМ, РАБОТИМ И ПЕЧЕЛИМ КАКТО ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ХОРА, А НЕ КАКТО КИТАЙЦИТЕ, РУСНАЦИТЕ И ТЕМ ПОДОБНИТЕ "4-ТО РАЗРЯДНИ ОБЩЕСТВА"!!!!! Ако заплатите са 5 пъти и повече по-големи от сегашните, на никой няма да му пука, че горивата ще са около 5 % по-скъпи от сега .............. на никой освен на БОЛШЕВИШКИТЕ ОТРЕПКИ, КОИТО ИСКАТ ДА ДЪРЖАТ В БЕДНОСТ И МИЗЕРИЯ ВСИЧКИ ИНАКОМИСЛЕЩИ, ЧЕ ДА НЕ СИ ПРОЛИЧИ КАКВИ ГАЛФОНИ СА ТЕ САМИТЕ!!!!!
МУНЧО

2012.04.21 | 13:24

1
ДА ЕБА МАМА ТИ МЕТИЛЯВА ОВЦА СОПОЛИВА И ТИ СИ ЕДИН ОВЧИ КОН САМО СЕ СОПОЛИВИШ И ХВЪРЛЯШ КЪЧОВЕ А СЕ ПРОДАДЕ НА БОКО ЗА ЕДНА БАЛА СЛАМА.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини