Обучават успешно безработни с евросредства

  • 18 април 2012 14:52

  • 852
  • 1
Обучават успешно безработни с евросредства
©

Над 2400 безработни ще бъдат обучени и ще им се осигури работа за три месеца в различни фирми по проект с европейски средства от програмата "Развитие на човешките ресурси".

По проекта „Вземи живота си в свои ръце” са сключени 43 договора на обща стойност 6 353 199 лева. Около 5 милиона лева от първоначално предвидените пари за обучение на безработни ще останат неусвоени. и ще се преразпределят за други проекти. Една от организациите, спечелила проекта за обучение на безработни, е бизнесцентър в Полски Тръмбеш.

След курса, е осигурена работа за три месеца в частни фирми, информира БНР.

Договорени са 70% от предвидените над 1 милиард лева по различни проекти, които изпълнява Агенцията по заетостта. Директорът на Агенцията Камелия Лозанова посочи, че над 200 000 са вече обучените по оперативната програма "Развитие на човешки ресурси".

Открити са над 25 000 работни места. Добри резултати се отчитат от Агенцията по заетостта и по проекта "Ново начало - от образование към заетост". Осигурява се стаж от 6 месеца за млади хора.

Преди две седмици е отчетено, че около 40% от обучените младежи останали на работа след изтичане на 6-месечния субсидиран период по програмата, а сега вече се отчита, че 60% са останали на работа.

Над 160 милиона лева европейски пари се очаква да договори Агенцията по заетостта до края на годината по различни проекти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
852 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Възмутен безработен

2012.04.20 | 21:45

1
А защо не направите едно проучване, вие журналистите, на проект Реализация 2, дето уж учат млади безработни - цялото това нещо е фалшива измама и прах в очите. аз съм от първата група безработни от Благоевград, дето уж стаж, работа, по 8 лв. на ден... и познайте какво, нито са ни дали парите още, а започнахме обучението в средата на март. другата гавра е, че уж трябваше да ни осигурят стаж във фирми, но и това е измама, няма такова нещо. тази от Подкрепа, 10 пъти ни кара да се разписваме по разни документи, искахме да я питаме нещо, тя изобщо не се весна, накрая и до скандал се стигна. изобщо не мисля, че някой ще ни осигури работа. така че това е поредната измама, а вие пишете само неща, които не са проверени.

Добави коментар

Водещи новини