Нарязали с флекс намерения в "Княжево" труп

  • 17 април 2012 20:47

  • 5365
  • 0
Нарязали с флекс намерения в "Княжево" труп
©

Разчлененият труп, който беше намерен в понеделник следобед в столичния квартал „Княжево“, е бил нарязан с автоматичен трион, подобен на флекс. Това са установили първоначалните огледи на разследващия екип от отдел „Убийства“, пише „Монитор“.

До късния следобед криминалисти търсеха липсващи части от тялото. След внимателен оглед в изоставената обществена тоалетна, която се намира до последната спирка на трамвай номер 5, полицаи изнесоха 4 плика с части от жертвата. Първо бяха намерени ръцете. За тях се обади в полицията гражданин, който отишъл да се облекчи в неработещото WC, и видял почернелите крайници. Отначало се предполагаше, че ръцете са на около 20-годишна жена, но по-късно в други пликове беше намерена главата, торса и подбедриците, откъдето експерти заключиха, че разчлененото тяло е на мъж между 40 и 50 години. Интересен факт е, че въпреки внимателното преглеждане на всеки сантиметър в района тазът и бедрата не са били открити.

Разследващи обясниха, че аутопсията е продължила повече от 5 часа, като най-вероятната причина за смъртта са били жестоки удари в главата. За разлика от предишни убийства тук извършителят е действал хладнокръвно и не се е опитвал да реже трупа с трион, което би отнело часове, а е действал с автоматична резачка. Предполага се, че патрул или очевидец може да е изплашил извършителя и той да не е успял да изхвърли в тоалетната плика с таза и бедрата. Смята се, че убийството е извършено преди три или четири месеца и единствено зимата е запазила частите от трупа от пълно разлагане.

Местността е характерна с многото туристи, които минават оттам. В момента е назначена ДНК експертиза, за да се установи дали профилът не съвпада с някои от наличните в базата данни на МВР. Разследващи проверяват и сигналите за изчезнали мъже на възраст между 40 и 50 години, обявени през последните месеци.

Според разследващите начинът, по който е извършено престъплението, не е характерен за бездомниците, каквито предположения първоначално се появиха. Клошарите обикновено убиват при пиянски сбивания, но след това не се опитват да режат и крият тялото на жертвата.

„Мотивите може да са всякакви – убитият може да е станал жертва на грабеж, на имотни измамници или пък на битово скарване за пари. За да стигнем до мотив или извършител обаче, първо трябва да открием самоличността му“, посочиха криминалисти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5365 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини