Предложение: Да изнасяме кучета за Виетнам

  • 17 април 2012 13:04

  • 6090
  • 37
Предложение: Да изнасяме кучета за Виетнам
©

По въпроса с бездомните кучета и решаването му - това е голям проблем на обществото, който трябва да решим и то не с масовото унищожаване на животните, а с масовата кастрация. В Румъния, например, е направен опит за масово евтанизиране на кучета - били са унищожени над 50 000 кучета, но скоро те отново са се възпроизвели.

Това каза днес на пресконференция на тема "Как може трайно да бъде решен проблемът с бездомните кучета" Венцеслав Дачевски, собственик на частен хотел за кучета в София. Според него най-работеща е схемата "Кастрирай и върни". Ако се преброят животните, знае се къде колко има и после биват кастрирани, проблемът ще се реши.

"Аз съм се занимавала с осиновяване на кучета от столицата", добави експертът Теодора Денкова, която представи програмата с кастрирането на кучета в България. По думите й програмата не работи не само защото се прави хаотично, но и защото няма контрол. Не се посочва къде точно се връщат кучетата, а маркирането на кастрираните по програмата кучета се прави по същия начин, по който го правят във ветеринарните кабинети с бездомните кучета. Тя също беше категорична, че евтаназията няма да реши проблема и не е решение на проблема.

От организацията съобщиха, че кастрацията на едно куче струва 80 лева, а много от ветеринарните кабинети, с които са контактували, са дали съгласието си да съдействат.

Относно хотелите за кучета - не може там да се вкарват всички кучета, защото не всички са здрави и ваксинирани и така те могат да заразят здравите. "Така че хотелите за кучета не могат да вземат бездомните кучета от улицата", каза Теодора Денкова.

Затворници на облекчен режим, тоест такива, които имат право да излизат, могат да поемат грижа за бездомни кучета. Може да се направи база за кучетата в затвора, където да бъдат гледани временно, докато се възстановят след кастрацията, преди да бъдат върнати на улицата.

Вземат се няколко бусчета, пригодени за транспорт за животни. Залавят се кучетата, водят се в работеща с общината ветеринарна клиника, след което се водят във въпросния стационар, който се намира в затвора, там затворници се грижат за тях до възстановяването им, а после биват връщани на улицата.

"Бездомни хора има, бездомни кучета не знам дали има. Това са безстопанствени кучета", каза възрастен гражданин, който присъстваше на пресконференцията. Той сподели, че е писал писмо на проф. Юлиян Вучков, в което е описал проблема с кучетата по улицата така, както той го вижда. "Кучета разкъсаха и изядоха едно детенце. Ако не бяха кучетата, това дете щеше да порасне голямо, достоен гражданин на нашата родина. Изядоха краката на възрастна жена и сега тя е без крака в инвалидна количка. Ако не бяха кучетата, сега тя нямаше да е инвалид", каза той. По думите му от кучетата по улицата няма полза, има само вреда.

"Аз не бях просто ухапана. Аз бях разкъсана", каза пострадала от улични кучета жена. Тя сподели, че шест години след инцидента и много трудно е успяла да осъди Столична община. "Не са виновни кучетата, а хората", каза тя. По думите й, глутницата кучета, която я е разкъсала, са били чипирани, всички те са били кастрирани, но това не им е попречило да нападат. Тя предложи масова евтаназия на бездомните кучета и то не само в София, за да се реши проблемът. Ваксината против бяс, според нея, не е безопасна. "Няма време за всякакви глезотии като хотели и луксозни грижи за кучетата, необходина е масова евтаназия, не гледайте вие Румъния. Не се вижда какво правят всичките десетки неправителствени организации, които уж полагат някакви грижи", категорична беше тя.

Предложението й беше да изнасяме кучета към азиатски държави, които се хранят с кучешко месо. Те ще ни решат лесно проблема, защото ще ползват и месото, и кожите на животните.

Последвайте канала на

6090 37

Коментари 37

Добави коментар
ИВАН

2012.04.19 | 13:31

37
ПОДКРЕПЯМ !!! ВСИЧКИ КУЧЕТА ВЪВ ВИЕТНАМ !!! ДА ОСТАНАТ САМО ДОМАШНИТЕ, КОИТО СЕ ГЛЕДАТ И КОНТРОЛИРАТ ! А ТЕЗИ КОИТО ЗАЩИТАВАТ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ПЕЯТ СЛЕД КАТО БЪДАТ НАПАДНАТИ И НАХАПАНИ ОТ ГЛУТНИЦА !!!

2012.04.19 | 13:30

34
всички примати,който обичат кучета повече от хората.На бесилото
Л

2012.04.19 | 13:30

36
Изказа се... примата! "За величието и духовния напредък на дадена нация се съди по отношението й към животните. Махатма Ганди
ааа

2012.04.19 | 13:30

35
ооо и циганите да изнесат към близкия изток....
ANTI

2012.04.19 | 08:21

33
Здравейте на страницата тук за Брайвик има една любителка на дивата природа ( и на не толкова дивата ) има сериозни съмнения че и хлопа дъската опитва се да пробута идеята че хората които не обичат животните трябва да се екзекутират мисля че се казваше Емили или нещо подобно .

2012.04.19 | 08:21

32
По лесно ще е да поискаме да ни командироват 100 виетнамци за около 1 година
dragan

2012.04.19 | 08:21

31
Ako iciganite,turcite i modernite 4orbajii idat s tiah 6te e 4udesno
From Dogland with love

2012.04.19 | 08:19

29
Geri Angelova,ti da ne praktikuvash po-intimni otnoshenia s ku4eshkiya vid?
ГА

2012.04.19 | 08:19

30
Как се досетихте? Може би се разпознахте??

2012.04.19 | 08:19

28
Избиите тоя псетор и престанете да говорите глупости и да ни харчите парите -ей алооо....
ОБИЧАМ ЖИВОТНИТЕ, НО ПОВЕЧЕ ДЕЦАТА

2012.04.19 | 08:18

24
Лошото е, че нямаме държава, иначе нямаше да има бедни И МИЗЕРСТВАЩИ хора А и безстопанствени неваксинирани пълни с болести и агресия изоставени от всички животни. НЕ ВИЖДАМ С КАКВО ПРАВО ТОВА КУЧЕ ЩЕ СЕРЕ И ЗЪБИ НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА НА ДЕТЕТО МИ ПРЕД БЛОКА И АЗ ТРЯБВА ДА СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ДАМ ОТ МОИТЕ ПАРИ 80 ЛЕВА ДА ГО КАСТРИРАТ И ПОСЛЕ ПАК ДА МИ ГО ВЪРНАТ ТУК- НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА!!!!!!! ОСВЕН ТОВА ВСИЧКИ КУЧЕТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗХОЖДАТ С НАМОРДНИЦИ ПО НАРЕДБА!!! КОЙ ЩЕ СЛАГА НА ПОМИЯИТЕ НАМОРДНИЦИТЕ?????????
fsa

2012.04.19 | 08:19

27
аре млъкни пък ти бе, не е лошо че нямаме държава ЛОШО Е ЧЕ ТИ ЖИВЕЕШ В НАШАТА ДЪРЖАВА!!!! все държавата ви е виновна- хвърляте си боклуците по улицата-държавата е виновна. карате като ненормални по улиците-държавата ви е виновна еби му мамата или започнете да се справяте сами или си слагайте нашииника на който пише АЗ СЪМ КУЧКА НА ДЪРЖАВАТА и след това вече ще имате пълно право да негодувате ако не ви гледа
Лора

2012.04.19 | 08:18

26
Аз пък имам предложение да изнасяме глупави политици, които се опитват да ни затрият като народ за където кажете по света. Също да се разреши евтаназията на тези, които не си отстъпват поста без бой и се държат агресивно. Все по абсурдни и по-абсурдни идеи раждат, но проблема така и няма да се реши защото милионите за които се говори отдавна са похарчени-я за вила на морето, я за къщичка в Бояна или за финансиране образованието на някоя министърска щерка в чужбина. Хвърлят ни прах в очите. Койjf е видял дупката Сеславци и условията при които животните съществуват там е наясно че такъв "приют" няма как да струва 4 милиона!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини