Патриарх Максим отслужи второто Възкресно богослужение

  • 15 април 2012 12:33

  • 1872
  • 1
Патриарх Максим отслужи второто Възкресно богослужение
©

Възкресното богослужение - Второ Възкресение се отслужва в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя".

Богослужението е оглавено от Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Максим. Той е в съслужение с духовенство на митрополитската катедрала "Св. Неделя" и свещеници от други столични енории, епископи и други висши духовници и представители на клира.

Патриарх Максим отслужи и Великденското Пасхално Богослужение в полунощ в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски”. Часове преди това от Йерусалим с правителствен самолет пристигна Благодатният огън, по традиция той слезе от небето над Божи гроб в Йерусалим, откъдето пое по целия свят.

Благодатният огън в България беше донесен от специална църковна и държавна делегация, оглавена от Пловдивския митрополит Николай.

Празнична Света литургия се отслужи в храм "Свети Александър Невски" за Възкресение Христово. След полунощ пред вярващите, събрали се около църквата Знеполския епископ Йоан прочете слово по случай Възкресение Христово.

"Христос Воскресе! Този свещен поздрав грее и до днес, и ще топли християнските сърца во веки по целия свят. Светата църква нарича Възкресението Христово Великден, като възпоменава пророчеството на светия пророк и цар Давид, който казва "тоя ден е Господ сътворил, за да се зарадваме и развеселим в него. Защото безценни са божиите благодеяния в този ден”, каза в словото си Знеполският епископ Йоан.

С камбанен звън премина и традиционното литийно шествие около храма.

Последвайте канала на

1872 1

Коментари 1

Добави коментар
evgeni

2012.04.15 | 15:34

1
На кое викаш Христова вяра ????? Господ каза :"варосани гробници вътре пълни с всякакви нечистотии",а дядо поп казва :"Свети мощи " Господ казва: "да нямаш други богове освен Мене",а дядо поп казва да се молите на хора идоли и "Звяра" !!!!!! ;Господ казва: "Да не си правиш образ и подобие,идол и кумир", а дядо поп казва :"чудотворна икона".Приятелю ,ти които казваш,че си християнин,знаеш ли кой се опитва да промениХристовата Божията Истина,или и ти си дългобрад заблудител-служител на "Звяра" ?!

Добави коментар

Водещи новини