Благодатният огън пристига у нас

  • 14 април 2012 19:18

  • 1680
  • 6
Благодатният огън пристига у нас
©

Църковно-държавна делегация ще донесе Благодатния огън от Ерусалим в България.

Делегацията е водена от Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

Очакваше се правителственият самолет да пристигне малко след 19.00 часа на летище Пловдив, а около 20.00 часа - в София. Огънят се пренася в метален контейнер, но Нова телевизия съобщи, че самолетът се движи с час закъснение.

Създадена е необходимата организация за посрещането на Благодатния огън на Летище Пловдив и пренасянето му до митрополитския храм „Света Марина", съобщи дежурният в "Пътна полиция". Осигурени са необходимите пилотиращи и съпровождащи процесията автопатрули.

Освен от Областната дирекция на МВР, са осигурени и полицейски автомобили от Районните полицейски управления. Очаква се Благодатният огън да пристигне първо около 19.00 часа на Летище Пловдив, носен от Пловдивския митрополит Николай и държавно-църковна делегация.

На летището в Пловдив традиционно се събират стотици свещеници от различните епархии в страната, за да вземат частица от Благодатния огън, който слезе по-рано днес в църквата „Възкресение Христово" в Ерусалим.

Последвайте канала на

1680 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
anirak

2012.04.14 | 23:16

1
Защо самолета с благодатния огън е кацнал в Пловдив а не на софийското летище ( вероятно защото го е носил пловдивският митрополит) . Нима столицата на България не е София а е Пловдив. В София се намира и най-голямата ни катедрала Св.Ал.Невски а не в Пловдив. Няма ли правителство което да изкомандва хитрите попове на които им предоставя правителственият самолет?
Gerev

2012.04.15 | 11:20

6
Защото летище Пловдив е в средата на България и огъня ще бъде разнесен по бързо до всички епархии в страната , в всички посоки

2012.04.15 | 10:43

5
Нашия БогБ взе всяка година да си прави реклама на гърба на тъпите данъкоплатци. Откъде накъде ще плащаме на поповете за разходка до Ерусалим, че и с връщане/кацане в Пловдив с правителстен самолет. Като им се пътува на поповете да си наемат чартър и си заплатят удоволствието. Само десетина страни си позволяват такъв туризъм, но само нашите попове го правят с правителствен самолет. . . А иначе всичко си е измислено от евреите, за да върви4 търговията...
Gerev

2012.04.15 | 10:41

3
Ти, глупав ли си или такова впечатление правиш?
#1

2012.04.15 | 10:42

4
Има ти нещо сбъркано у главата... Самолета да не го пращаме да прибира българи от опасни държави, да не го пращаме за Благодатния огън - а за какво изобщо на правителството му е самолет? Да го продадем, да раздадем парите на народа да се напие (или на теб? ) и да купим камили и слонове. Сигурно тогава ще си много щастлив. Ненормалник...

2012.04.15 | 10:41

2
Уж боговярващи, а пък щом им кажеш истината, излизат от кожата си. Типично по български. Явно и измислената от евреите идеология не им действа. Да не говорим за аналогичните марксистко-ленинска и дори сталинската... А колкото до благодатния огън - плащаш си и евреите ти го палят. Нима в други години, когато нашите и на сърбите например православни празници се разминават по разните му календари, нито ние нито сърбите остават без такъв огън... Палят си го два пъти и това е, а видимо ако някой си плати - и трети път в годината ще пламне пустия му огън.

Добави коментар

Водещи новини