15 500 лв. само за прозорци след газовия взрив в Пловдив

  • 13 юни 2011 12:15

  • 819
  • 0
15 500 лв. само за прозорци след газовия взрив в Пловдив
©

Щети в размер на 15 500 лв. без ДДС е нанесла на пловдивската университетска болница “Свети Георги” експлозията на метанстанция “Арена” на булевард “Пещерско шосе” на 8 юни.

Лечебното заведение се намира близо до станцията и взривът изпочупи много от прозорците му. В “База 2 - хирургичен блок” трябва да се възстановят 191,68 кв. м стъкла с дебелина 4 мм и 19,23 кв. м - с дебелина 6 мм. Това е установила експертната комисия, назначена от изпълнителния директор на болницата доц. д-р Карен Джамбазов. Това обаче не са единствените поражения.

“Засегнати са 12 клиники, центърът по образна диагностика, болничната кухня, парно-отоплителната централа и част от витрините в хирургическия блок. Пресметнатите разходи са за поставяне на нови стъклопакети”, твърди Джамбазов. Събраните данни ще бъдат предоставени на кмета на район “Западен” Здравко Димитров. До няколко дни се очаква да стане ясен и общият размер на всички щети.

Освен 12-етажната сграда на УМБАЛ “Св. Георги” от гръмналата като бомба бутилка с 800 литра метан пострадаха автомобилите и прозорците на близките кооперации.

Металната бутилка се разцепила на 3 части. Първото парче се стоварило на терасата на мезонета на семейство Владикови, второто - в двора на училище “Васил Петлешков”, а третото - недалеч от катерушките на детска площадка.

Последвайте канала на

Novini.bg
819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини