Кандидат-студенти в СУ: Султана, Ния и Лазар Галушев са герои от “Листопад”

  • 13 април 2012 09:21

  • 2363
  • 1
Кандидат-студенти в СУ: Султана, Ния и Лазар Галушев са герои от “Листопад”
©

Скандално кандидат-студенти обявиха в изпитните си работи, че Султана, Ния и Лазар Галушев са герои от турския сериал “Листопад”, а не от известния роман на Димитър Талев “Железния светилник”. Това показват резултатите от предварителния изпит по литература в СУ “Св.Климент Охридски”.

Кандидат-студент пише: Децата напускат семейството, както листата капят от дървото. Друг пък мераклия да получи образование от Алма Матер определя героинята на Талев Султана в цялата си писмена работа като “той”.

“Железният светилник” на Талев беше едно от произведенията, което се падна на предварителния изпит по български език и литература във най-старото ни висше учебно заведение. Проверяващите там са констатирали непознаване на съдържанието на произведенията, лош правопис и невъзможност на кандидатстващите да конструират в едно есе логични тези и обобщения.

На фона на тежката езикова неграмотност на зрелостниците образователното министерство пък отчита бум на професорите и доцентите. Само за последните 15 месеца във висшите учебни заведения в страната професорските и доцентски титли са раздавани на килограм. 309 са получили титлата “професор”, а 361 – “доцент”.

Последвайте канала на

2363 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.04.25 | 22:52

1
Безмозъчни неграмотници, закърмени с чалга и турски сапунки. Срамота!

Добави коментар

Водещи новини