Google+ вече има над 170 млн. регистрирани потребители

  • 12 април 2012 20:12

  • 991
  • 0
Google+ вече има над 170 млн. регистрирани потребители
©

Интернет гигантът Google се опитва по всякакъв начин да увеличи популярността на своята социална мрежа Google+. Масивната телевизионна и онлайн реклама примамва немалък брой хора в нея, но независими проучвания посочват, че хората не използват въпросната услуга след като веднъж се регистрират в нея, съобщава telegraph.co.uk.

Ръководителят на Google+ Вик Гундотра въпреки това твърди, че "повече от 170 млн. души са преминали към Google+".


Това са с 80 млн. повече спрямо месец януари. Дори с този сериозният ръст социалната мрежа на Google изостава значително зад над 850-те млн. регистрирани потребите, с които може да се похвали основният й конкурент Facebook.

Въпреки нарастващата популярност обаче, активността на потребителите в мрежата на Google остава ниска, твърдят експерти.

"Все още търпеливо изчакваме официалните статистики", коментират от Search Engine Watch в своя блог.

Според външни компании, които се занимават с проследяване и анализ на интернет трафика, Google все още има добра причина да не разпространява официалните статистики за ангажираността на потребителите на нейната социална мрежа. През февруари от comScore обявиха, че потребителите на Google+ прекарват средно три минути в сайта, докато тези на Facebook стоят между шест и седем часа в социалната мрежа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
991 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини