Прехвърлят на общината Морската градина във Варна

  • 11 април 2012 15:17

  • 2292
  • 2
Прехвърлят на общината Морската градина във Варна
©

Държавата прехвърля двата най-големи парка във Варна на общината, съобщи днес областният управител на крайморския град Данчо Симеонов. Той уточни, че до 27 април трябва да бъде сключен договорът между него и кмета Кирил Йорданов, с който общината ще поеме управлението и стопанисването на Морската градина.

Предстои Министерският съвет да вземе решение за прехвърлянето и на Аспаруховия парк на общината, за което също ще бъде сключен договор, каза още Симеонов. Областният управител допълни, че има идея районът около Паметника на българско-съветската дружба във Варна също да бъде даден на общината. Все още обаче няма решение на Общинския съвет този терен да бъде поискан от държавата, уточни Симеонов. Той допълни, че една от вилите - държавна собственост в Морската градина също може да стане общинска. Къщата е принадлежала на адмирал Вариклечков и идеята е тя да се превърне в музей.

По повод на протестите на граждани срещу опасност от застрояване на Морската градина Симеонов коментира, че варненци нямат основания за притеснения. По думите му, строителство в парка няма да бъде допуснато, а забраната ще стане съвсем категорична с приемането на общия устройствен план на града.

Последвайте канала на

БТА
2292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бичето

2012.04.16 | 22:56

2
Само това липсваше сега ще стане като Слънчев бряг
pipi_dalgoto_chorapche

2012.04.16 | 22:56

1
Ще съсипят съвсем Морската градина. Твърде много интереси и никакъв морал са концентрирани на едно място, и миналото го показа. Жалко за това решение!

Добави коментар

Водещи новини